Hoofd Refereedepartement Hedwig Vinkwolk: Wijngaardes en Louisvilles uit de nieuwe lichting halen

Dinsdag  hebben 25 scheidsrechters hun arbitersdiploma ontvangen voor de cursus, die door de Surinaamse Voetbalbond (SVB) werd verzorgd. De geslaagden zijn Wilgo Abenta, Oscar Adang, Henk Albertzoon, Jerome Aroma, Shaun de Freitas, Ferrigno Deel, Sedric Glorie, Anrish Kalloe, Vinod Kalloe, Bryan Kammeron, Miquel Kastierie, Sergio Lagadeau, Guillano Limon, Randall Montroos, Chanok Poeketie, Giorno O’Brien, Evano Adang, Sylvanus Adang, Sylvano Sotong, Marinio Balsemhof, Brigitta Misiedjan, Danniele Elburg en Chantrilla Andrieszoon.‘Ik hoop dat wij hieruit een paar Wijngaardes en Louisvilles kunnen halen’, zegt hoofd van het Refereedepartement van de SVB, Hedwig Vinkwolk.
‘Verder ben ik heel blij met de twee hoofddocenten, Romeo Kabeli en Henry Kia, die de lessen hebben verzorgd. Ze hebben hun uiterste best gedaan, dat wij nu dit resultaat hebben. Van de 28 cursisten hebben 25 de eindstreep gehaald. Vanwege werkprobleem konden de andere drie de eindstreep niet halen’, zegt Vinkwolk.
‘Over het algemeen ben ik heel tevreden met de arbiters die de eindstreep hebben gehaald. Verder hoop ik dat ze hun krachten gaan geven aan de SVB of aan de lidbonden. Maar niet dat ze plaats gaan nemen op de tribune en op een deskundige wijze kritiek gaan leveren op hun medecollega’s. Daaraan hebben wij niets aan. Alle geslaagden moeten zich nu extra gaan inzetten om de voetballerij op een hoger niveau te brengen en niet voor het geld gaan werken’, zegt Vinkwolk tot slot.

error: Kopiëren mag niet!