Duck Curry Competition dit jaar groter

RISK Entertainment en Lions Club Kwatta organiseren dit jaar wederom de zeer populaire Duck Curry Competition. Het gebeuren vindt plaats in het Snellenpark aanstaande zondag. Het geheel start om 11 uur. Widjai Sardjoe, past president Lions Club Kwatta, heeft in 2009 de Duck Curry Competitie in Suriname geïntroduceerd  tijdens de Lions Landbouwtentoonstelling. Na het succes van de competitie heeft de club besloten om dit gebeuren tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Thans is er ook een internationaal crickettoernooi hieraan gekoppeld, welke op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart gehouden wordt in Snellenpark. Aan dit tournament doen Suriname, Guyana en Trinidad mee. De voorgaande jaren hebben de participerende landen uitsluitend meegedaan aan de dokskookwedstrijd. Dit jaar mogen los van Lions Club Kwatta ook  deze landen hun gerechten verkopen aan de Surinaamse gemeenschap. Er zullen 27 tentjes zijn, die masala doks klaarmaken en is een internationale jury die langsloopt en beoordeelt: de aroma en de smaak van het vlees, er wordt dan eerst geroken en dan geproefd door de fijnproevers, die brengen individueel verslag uit van elke tent. Hierna wordt ook de aankleding van elke tent meegenomen in een aparte prijs.  De winnaar krijgt een compleet verzorgde trip voor 2 personen naar Joemoe. Guyana en Suriname hebben de twee hoofdprijzen gewonnen tijdens de Internationale Duck Curry Competition 2011. Guyana won de felbegeerde titel Beste masala doks en Fusion Restaurant ging namens Suriname vandoor met de titel Beste presentatie van stand en gerecht. Naast de kookwedstrijd en het crickettoernooi  is door RISK Entertainment gezorgd voor attracties. De Dem A Watch Me-zanger, Mahendra Ramkhelawan  uit Guyana, een Tazza groep uit Trinidad & Tobago, Ragga Menno, The Rythems en Radjis Sewnanden zullen optreden. Ook South South West zal van de partij zijn. Het evenement zal afgesloten worden door de Trinidadiaanse zanger Rikki Jai.

error: Kopiëren mag niet!