Mei nieuw bestuur voor Onoribo

Er zijn spijkers met koppen geslagen. De erfgenamen van plantage Onoribo hebben besloten om uiterlijk 31 mei dit jaar een nieuw gekozen bestuur te hebben. Hiermee komt naar hun inzicht een einde aan het energieslurpende bestuurlijk probleem, dat de ontwikkeling van de plantage heeft achtergehouden. Dit besluit werd bekrachtigd tijdens de algemene ledenvergadering afgelopen zaterdag.
Het bestuur diende dit voorstel zelf in. Uit de wandelgangen blijkt dat er  een motie bestond die het oud-bestuur direct tot aftreden zou dwingen. Na aftastende gesprekken is besloten om het op de bovenstaande manier te doen. Een verkiezingscommissie, onder leiding van Siegfried Sebeda, moet de komende electie voorbereiden.
De alv nam nog meer besluiten. In een eerder voorstel was gevraagd om de vereniging Onoribo op te doeken. Tijdens de vergadering werd luidkeels ‘neen’ gezegd. Bij het horen van de naam George Biervliet keken plotsklaps de mensen in de zaal boos. Het was de bedoeling dat de vereniging werd opgedoekt en dat een stichting onder Biervliet’s beheer namens de plantage zaken zou regelen. Er werd toen hierop besloten om een raad van toezicht te benoemen die de handel en wandel van de stichting moest volgen. Indien zaken onduidelijk zijn, moet de stichting opheldering geven. Tijdens die vergadering werd duidelijk dat Biervliet geen voorzitter meer is van de stichting

error: Kopiëren mag niet!