Schuldgevoelens slachtoffer groepsverkrachting: “Het is mijn schuld geweest”

“Het is mijn schuld geweest. Als ik niet in het voertuig was gestapt, dan had ik het voorval kunnen voorkomen”, waren de woorden van het 16-jarige meisje A.P. Drie verdachte verkrachters Rayen R., Jimmy K. en Ashwien H. zouden het meisje op 9 oktober 2011 beurtelings hebben verkracht. In deze zaak is er nog een verdachte die het meisje zou hebben geholpen. Hij heeft zich echter onvindbaar gemaakt.
Het jonge slachtoffer stond op een bus te wachten aan de Lothlaan. Een rood voertuig, met vier mannelijke inzittenden, stopte. Rayen R., zou het meisje hebben gevraagd of zij een lift moest. Het meisje twijfelde in eerste instantie, maar stemde later toe. Ze nam plaats in de wagen op de achterbank tussen de twee verdachten Rayen R. en Ashwien H.. Aan haar werd voorgehouden dat zij bij haar tante zou worden afgezet.
A.P. werd echter niet bij haar tante afgezet, maar gebracht onder een betonnen brug. Op een bepaald moment zou Rayen R. vleselijk gemeenschap willen met haar. Daar zou het meisje door Rayen R. en Ashwien H. zijn verkracht. Volgens de verklaring van het slachtoffer zou zij haar kleding zelf hebben uitgetrokken. Na de daad zijn Ashwien H. en Rayen R. weggereden met de rode auto, waarna Ashwien terugkwam met een bestelbus. Het meisje nam plaats in die bestelbus met het idee dat zij thuis zou worden afgezet. Zij werd toen door Ashwien H. en Jimmy K. gebracht naar een appartement. Daar zou Jimmy K. fysiek geweld hebben toegepast. Het meisje verklaarde dat zij uit de kamer is weggerend toen Jimmy K. haar vasthield en in de kamer bracht. Hij sprak met stemverheffing tegen het meisje. Het slachtoffer werd bang. Uiteindelijk zou zij zijn verkracht door weer Ashwien H. en Jimmy K. Zij viel hierna in slaap. De verdachten lieten haar alleen achter in het appartement. Toen zij in de ochtend wakker werd, verwittigde zij de beheerder van het appartement over de verkrachting. De beheerder nam het meisje mee naar de politie. Daar werd er aangifte gedaan.
Een majoor van politie werd gisteren gehoord door de rechter. Ze gaf aan dat zij beeldmateriaal heeft bekeken en het onderzoek heeft verricht. Echter kon zij de gezichten niet zo goed waarnemen op de beelden. Wat zij wel bevestigde, is dat het om twee mannen en een dame ging. De politie heeft het betreffende appartement onderzocht en er zijn condooms aangetroffen. Echter heeft de politie nagelaten om de condooms bij de scheikundige te brengen voor onderzoek. In dit geval is het de politie ook niet gelukt om de brug, alwaar het meisje zou zijn misbruikt, te achterhalen.
Advocaat Benito Pick staat het slachtoffer moreel en emotioneel bij. Pick is de mening toegedaan dat het om een jong meisje gaat. Zij begrijpt bepaalde dingen niet zo goed. De raadsman wilde de verklaring van het slachtoffer niet analyseren. “Ik vind het goed dat zij een verklaring heeft afgelegd. Nu kan zij beginnen met het proces om het helemaal goed te verwerken. Zij kan het van zich loslaten. Het meisje kan nu beginnen met haar herstelproces”, zegt Pick desgevraagd aan Dagblad Suriname.
Advocaat Irvin Kanhai verzocht rechter Albert Ramnewash om de voorlopige  hechtenis van de verdachten op te heffen dan wel op te schorten. Hij is van mening dat het politioneel onderzoek  slecht is afgelopen. De sterke arm heeft bepaalde verrichtingen nagelaten. Ook is door de politie niet nagetrokken aan wie de bestelbus behoort. Volgens Kanhai zijn er geen feitelijkheden aangegeven.
Officier van justitie Shanta Mahadew gaf aan dat er psychisch en fysiek geweld is toegepast op het slachtoffer. De verdachten hebben bekend samen naar het appartement te zijn geweest. Echter ontkennen zij het meisje te hebben misbruikt. De vervolgingsambtenaar verzocht de rechter om het verzoek van de advocaat af te wijzen. De rechter zag geen reden om de verdachten voorlopig in vrijheid te stellen. Rayen R., Jimmy K. en Ashwien H. blijven aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!