Pedofiele vader riskeert 6 jaar cel

 De 17-jarige dochter gaf donderdag aan rechter Dinesh Sewratan te kennen dat zij haar vader heeft vergeven. Zij laat alles over aan de Here. De moeder van het slachtoffer accepteert de verdachte echter niet meer. Zij kan haar echtgenoot niet vergeven. Zij is heel erg bevreesd voor de verdachte.
‘Meester ik heb mijn dochter nooit met een vuistvuurwapen bedreigd om seks met haar te kunnen bedrijven’, zei de 45-jarige Marlon H. op de vorige zitting. Hij geeft wel toe zijn dochter te hebben misbruikt vanaf haar 13de jaar. Het Openbaar Ministerie (OM), vertegenwoordigd door Duncan Nanhoe, had 6 jaar gevangenisstraf tegen de verdachte geëist. Het OM gaf aan dat Marlon zijn dochter vanaf haar  4de jaar onzedelijk begon te betasten. Toen het meisje 10 jaar was, is de vader begonnen haar te verkrachten. De verdachte geeft het feit toe. Echter blijft hij bij zijn verklaring dat het vanaf haar 13de jaar is begonnen. Het feit ging door totdat het in de kerk bekend werd. De gynaecoloog heeft zijn bevindingen hierover op papier gezet. Steeds wanneer het meisje weigerde, moest zij slagen van haar vader incasseren. Het meisje heeft uiteindelijk het feit kenbaar gemaakt aan haar moeder. De vervolgingsambtenaar achtte de twee feiten wettig en overtuigend bewezen. Hij eiste daarom een straf van 6 jaar met aftrek.
Advocaat Guno Rijssel verzocht de rechter om niet mee te willen gaan met het strafvoorstel  van de vervolgingsambtenaar. De raadsman betoogde dat de verdachte een bouwvakker is. Hij werkte niet regelmatig en was vaak thuis. De raadsman bracht de sociaalmaatschappelijk omstandigheden van de verdachte naar voren. De magistraat velt op 15 maart vonnis. Marlon blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!