De Nieuwe Horizon biedt leerlingen Welgelegen gratis bijlessen

De slechte cijfers voor Rekenen vielen direct op. Enkele leerlingen van de zesde klas die op de OS Welgelegen 2 en de Raymond L. van Gennipschool zitten, kregen structureel lage cijfers voor het vak Rekenen. De Nieuwe Horizon, een onderafdeling van de NPS, vond dat het tijd werd om in te grijpen. Afgelopen zaterdag werd gestart met de bijlessen.  Het is een pilotproject dat tot eind  juni dit jaar duurt.
Ruth Wijdenbosch, begeleider van dit project, zegt dat er een achterstand werd geconstateerd. De leerkrachten werden toen gevraagd om de leerlingen, die iets traag zijn in Rekenen, te identificeren. ‘We zijn in totaal op 33 leerlingen gekomen van zowel de OS Welgelegen 2 als de Raymond van Gennipschool. We hebben drie leerkrachten die meedoen omdat we de klassen klein wilden houden.’
Het enthousiasme zit erin, weet Wijdenbosch te vertellen. Zowel de ouders, leerkrachten als de leerlingen zelf reageerden verheugd op dit project. In de voorbereidingsfase werd tijdens een informatiesessie, staande die bijeenkomst, een oudercommissie samengesteld die door Herman Gompel wordt geleid.
Schoolhoofd Nesta Bottse is ook laaiend enthousiast. Ze hoopt dat deze bijlessen het slagingspercentage van de twee scholen positief kan beïnvloeden. Rekencijfers over de laatste periode lieten zien dat Rekenen de leerlingen problemen bezorgde. ‘Ik denk dat het een Surinaams probleem is. En we zitten er al een tijdje mee.’ De schooldirectrice weet niet precies waaraan de lage cijfers voor Rekenen te wijten zijn. Het is echter wel opgevallen dat de cijfers vanaf de derde klas omlaag beginnen te gaan.

error: Kopiëren mag niet!