Radio Gek

Een radio dj of radiopersoonlijkheid introduceert en draait muziek af, die uitgezonden wordt op een AM, FM, shortwave, digitaal, of internet radiostation. In Suriname zijn er een x-aantal radiostations die elke dag uitzenden op de AM-en FM-band. Ook via het internet kunnen luisteraars bepaalde van deze mediabedrijven  in Suriname volgen. Suriname telt verschillende radio dj’s die het zeer goed doen. Vandaag mogen wij kennis maken met een van onze eigen  radio dj’s en wel Graciano Eckhorst a.k.a ‘Radio Gek’.
Geboren te Paramaribo op 17 juli 1985 als Graciano Eckhorst, is radio dj ’Radio Gek’zoals hij zichzelf noemt, werkzaam bij Radio Kankantri 100.9 FM. De naam ’Radio Gek’ heeft hij zelf bedacht. Men vond dat hij lekker gek deed in de uitzending, en deze zo een gezellige vibe gaf. Bij Radio Kankantri  verzorgt hij een aantal muziekprogramma’s, waaronder Half 9 9 nieuw, The K9 Masterjam, Tranga spits, en de Weekend chat. Als radio dj, draait hij overwegend Surinaamse muziek, omdat hij van mening is dat Surinaamse artiesten meer gewaardeerd moeten worden. Naast radio dj is hij ook nog mc. Zo mocht hij in 2011, bij het eerste Legacy Concert van de Surinaamse rapper Ori, in Tori Oso, zijn kunnen bewijzen. Ook mocht hij datzelfde jaar, in de grote hiphopshow van de Nederlandse rapper Kleine Viezerik, in Discotheek Starzz de avond aan elkaar praten.
Intussen zit hij al 4jaar bij Radio Kankantri, en vindt hij de werksfeer daar lekker. Ik vind dat ik een fantastisch publiek heb. Ze maken de uitzending samen met mij elke keer weer super aantrekkelijk. Van deze plaats uit zegt hij dat zijn fans alles voor hem betekenen, en dat hij elke vorm van kritiek waardeert.
Radio Gek zegt zelf dat elke artiest gewaardeerd en ondersteund moet worden, maar hij vindt  dat niet alle muziek die artiesten inzenden airplay verdienen. Alvorens de nummers in de ether te beluisteren zijn dienen ze gescreend te worden en hij zegt verder dat artiesten een stukje meer georganiseerd dienen te werken. Op die manier kun jij je als artiest meten met elkaar.
Radio Gek zegt bij deze tevreden te zijn met wat hij tot nu toe heeft behaald en voegt eraan toe verder te willen gaan als radio dj en mc. Z’n favoriete uitspraak is “Ik heb meer voor ze” waarmee hij bedoelt dat hij Suriname nog meer te bieden heeft. Als Surinamer is zijn boodschap aan de samenleving, geloof in jezelf, hou jezelf hoog en hou Suriname schoon.
Bij deze wil ik zeggen, dit was RRRRRadio Gek, blijf me volgen en A Sssari.

error: Kopiëren mag niet!