Hoge straffen en gevangenneming rovers geëist

Kantonrechter Dinesh Sewratan velde gisteren vonnis in een berovingszaak, waarbij drie mannen terecht staan. Aan Blijd Hewitt, Vishal Sampat en Ravin Soeleiman wordt  verweten dat ze diverse berovingen hebben gepleegd. De rechter was hierbij de mening toegedaan dat de officier van Justitie (ovj) vrij milde straffen had geëist. Tegen de verdachte Soeleiman werd een straf van 8 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk, gevorderd. Hewitt en Sampat hoorden een straf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, tegen zich eisen.
De magistraat gaf aan dat de verdachten verschillende Brazilianen hebben beroofd en afgeperst. Blijd Hewitt deed zich voor als een politiefunctionaris. Hij bracht de benadeelden in zijn voertuig om hen te fouilleren. Hierna moesten de Brazilianen hun bezittingen aan hem overhandigen. Er zijn meer dan 10 gevallen bekend waarbij personen op deze wijze hun kostbare bezittingen (geld en sieraden) hebben moeten afstaan aan de verdachten. De rechter achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. Hewitt en Sampat gaan elk voor 2 jaar de bak in. Hun voertuigen die bij de berovingen zijn ingezet,  worden verbeurd verklaard.  Aan Soeleiman werd een gevangenisstraf van een jaar en zes maanden opgelegd. De rechter gelastte direct ook de gevangenneming van de verdachten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!