Bond en directie Antino Minerals bespreken contracten werknemers

De vakbond bij Antino Minerals heeft samen met de directie gesprekken gevoerd over arbeidszaken in het bedrijf die niet conform  de Surinaamse wetgeving zijn. De contracten van de arbeiders is een van de zaken die momenteel door het vakbondsbestuur onder de loep wordt genomen. Gisteren heeft de vakbond weer een bezoek gebracht aan het bedrijf om verder met de directie van gedachten te wisselen over de positie van de werknemers. Al deze zaken zijn doorgesproken en als de bond rechtspersoonlijkheid heeft, gaan partijen richting onderhandelingen voor een collectieve arbeidsovereenkomst (cao), zegt bondsvoorzitter Freddy Brug aan Dagblad Suriname.  Arbeiders bij het bedrijf hebben eind vorig jaar De Moederbond-toppers benaderd een bond op te richten. Er wordt veel geklaagd over werkomstandigheden die tegen de arbeidswetgeving zijn. De lange werktijden van 10 uur en langer zijn volgens de arbeiders een van de zaken die als onacceptabel wordt ervaren.

error: Kopiëren mag niet!