Twee afgeschreven voertuigen van Financiën ontvreemd

Een dienstauto van het merk Toyota (busmodel), met het overheidskentekennummer 892, is geruisloos uit de garage van de afdeling Cebuma ontvreemd, zonder dat iemand er wat van heeft gemerkt. Siegfried Tjitrotaroeno, hoofd Cebuma,  bevestigt dit voorval. De diefstal werd anderhalve week terug op een maandag ontdekt. De auto was in de garage aan de Letitia Vriesdelaan ter berging geparkeerd. Het diensthoofd legt uit dat alle dienstauto’s van het ministerie van Financiën onder de afdeling Algemene en Huishoudelijke Dienst vallen. Er waren drie auto’s sinds 2008 in de garage gezet met de bedoeling om de auto’s na enkele weken weg te halen. Het gaat om auto’s die afgeschreven zijn. Het zijn geen auto’s die in een rijdende staat waren, zegt Tjitrotaroeno. De auto’s moesten door het ministerie van Openbare Werken verkocht worden, maar dat was niet gebeurd.
Tjitrotaroeno zegt dat de wagens zo lang in de garage hebben gestaan, dat er geen acht meer op werd geslagen.  Plotseling werd hij die maandag geconfronteerd met het feit dat een van de parkeerruimtes leeg stond. Toen pas had men door dat de auto weg was.
Cebuma heeft wel bewakers. Er is aangifte bij de politie gedaan. Volgens Tjitrotaroeno vindt de politie deze diefstal kennelijk niet belangrijk genoeg. Er is nooit een politieagent langs geweest om de zaak op te nemen. Het diensthoofd zegt begrepen te hebben dat niet lang terug er een soortgelijk geval zich  heeft voorgedaan bij de Dienst der Belastingen. Het bevreemdt hem dat twee voertuigen van hetzelfde model zijn ontvreemd. Het is niet bij hem bekend of de auto’s zijn weggesleept. In elk geval is hij daarvan niet op de hoogte gebracht.

error: Kopiëren mag niet!