Benzineprijs rond de SRD 5

De prijs van benzine kent de afgelopen periode een stijgende trend. Deze trend doet zich voor sinds december. De prijs voor zowel unleaded als diesel ligt dichtbij de SRD 5 of zelfs daarboven. De huidige prijs voor unleaded bij Suritex bedraagt SRD 4,92, terwijl diesel voor SRD 4,96 wordt verkocht. Bij SOL moet er voor een liter unleaded SRD 4,99 betaald worden en voor diesel betaalt men SRD 5,05.
De ondervoorzitter van de Surinaamse Servicestations Exploitantenbond (SSEB), Sirodjenie Jankie, bevestigt de verhogingen. Er is bij vrijwel elke aanvoer een lichte stijging te merken. De prijsverhoging tegen deze tijd van het jaar is volgens haar niet vreemd. De pompprijzen stijgen vanwege de strenge winter en de effecten van de wereldmarktprijs.

error: Kopiëren mag niet!