U-15-Suriname kan niet winnen van Frans-Guyana

De Nationale U-15-selectie van Suriname speelde afgelopen week twee interland wedstrijden tegen de U-15-jongens va Frans-Guyana. Suriname speelde de eerste wedstrijd 2-2 gelijk, en de tweede verloor Suriname met 0-1 van ons buurland. “We zijn helemaal niet ontevreden met de geleverde prestaties van onze jongens”, zegt trainer Job Berenstein aan Dagblad Suriname.
“De eerste wedstrijd stonden wij geruim tijd voor met 2-1 en speelden op de helft van Frans-Guyana. Maar we leden balverlies, en de Fransen counterden waardoor de stand dan 2-2 werd. Het was onze beste wedstrijd, die wij gespeeld hadden tegen de Fransen. De tweede wedstrijd speelden we weer op de helft van de Fransen, maar de doelpunten kwamen maar niet. In de tweede helft zijn wij echter benadeeld geworden door de arbiter. Hij moest ons een penalty toekennen, maar hij deed dat niet. en nauwelijks twee minuten daarna kregen we dezelfde situatie van de eerste wedstrijd. We leden balverlies en de Fransen counteren en scoren het enige doelpunt van de wedstrijd”, zegt de U-15-trainer van Suriname.
“Als we kijken naar wat we 10 jaar geleden presteerden tegen de  Fransen, en wat we nu doen, dan kunnen we best wel zeggen dat het gat met Frans-Guyana heel klein is geworden. Er moeten nog een paar technische zaken in orde worden gemaakt, voordat we kunnen zeggen dat wij ons buurland voorbij zijn gestreefd. In de 2 jaren dat ik trainer ben van de U-15-selectie kan ik best wel zeggen dat er een zekere groei te merken is. Maar dit oordeel moet de Technisch Directeur van SVB, Kenneth Jaliens, vellen. Jaliens heeft een beleid uitgestippeld dat wij moeten opvolgen. Als hij tevreden is dan gaan wij door”, zegt Job Berenstein ten slotte.