Wijnerman spreekt kabinet president tegen

Minister Adelien Wijnerman zei het zeker drie keren. ‘Suriname is geen lid van de Banco de Destrallo de Americano Latino (CAF).  De bewindsvrouwe vertelde dat de onderhandelingen om toe te treden intussen zijn gestart. De minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, is met die onderhandeling bezig.
Maar op de website van het kabinet van president Desi Bouterse staat juist het tegendeel. “Minister Lackin heeft het lidmaatschap van Suriname bij de CAF bekrachtigd. Aansluitend konden de vertegenwoordigers van de Centrale Bank van Suriname meteen in onderhandeling over financieringsprojecten voor Suriname”, staat er nog steeds op het webstek.
Volgens de scribenten van de internetsite van het kabinet bezocht de president op 3 december vorig jaar de Celac-meeting in Venezuela. Tijdens die meeting kwam onze delegatie nog net op tijd voor de meeting van minister Lackin met de CAF. CAF is een multilateraal financieringsinstituut dat diensten levert aan de private sector en personen van hun lidlanden. Het komt erop neer dat de CAF een regionale ontwikkelingsbank is.
Wijnerman wist echter stellig te verklaren dat ons land geen overeenkomst heeft gesloten met de CAF.

error: Kopiëren mag niet!