Boedelkwestie leidt tot barstwond met 16 hechtingen

Een boedelkwestie in het district Nickerie heeft geleid tot een slachtoffer dat een barstwond met 16 hechtingen overhield aan zijn hoofd. De twee personen die het slachtoffer te lijf zijn gegaan in de badkamer, zijn inmiddels op vrije voeten gesteld na 5 dagen ingesloten te zijn. Dagblad Suriname sprak met het slachtoffer S.O.
Het boedelprobleem betreft een stuk perceel dat 21 meter breed is en 35 meter lang. Dit perceel behoorde de vader van S.O. toe die inmiddels is komen te overlijden. Hij liet in totaal 13 kinderen achter, waaronder S.O. Op het erf staan er drie woningen. In de woning waarin de ouders van S.O. leefden, woont thans zijn moeder met zijn zusjes en enkele kinderen. In de tweede woning verblijft S.O. alleen en in de derde woning blijft een broer van S.O. met zijn wederhelft en twee zonen. Deze broer zou menen aanspraak te maken op het totale perceel. ‘Hij zegt dat mijn moeder hem had beloofd alles te geven en alle aandelen over te schrijven voor hem.’ Een van de zonen van deze broer zou S.O. samen met een vriend hebben mishandeld.
S.O. bevond zich in de badkamer toen twee mannen hem te grazen namen, vertelt hij. ‘Ik zag de zoon van mijn broer, samen met zijn vriend. De zoon van mijn broer wilde mij met een mes in mijn nek steken, maar hij is kort. Dus kwam hij vlak boven mijn schouders uit.’ Volgens S.O. is hij flink mishandeld en op zijn hoofd geslagen door de twee. S.O. die nu voor zijn leven vreest, vraagt zich af op grond waarvan die twee in vrijheid zijn gesteld. ‘Mijn moeder heeft hen nog gezien, dat zij degene zijn die mij hebben mishandeld.’ Op welke wijze de boedelkwestie opgelost zal worden, blijft een grote vraag voor hem.
Dagblad Suriname sprak met gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop over deze kwestie. Dat de oorsprong van de mishandeling zou zijn, een boedelkwestie, dit is geheel onbekend bij hem. Volgens informatie van de politie waren de drie mannen een avond uit om te drinken waarna deze escaleerde in een ruzie en vervolgens de mishandeling. Dat de twee verdachten na 5 dagen in verzekering stelling in vrijheid zijn gesteld, hier heeft het Openbaar Ministerie over beslist, benadrukt hij. ‘Wanneer het dossier al is opgemaakt en opgestuurd naar het OM heeft de politie geen hand meer in de zaak. Wij hebben ons werk al gedaan.’
Asha Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!