ACI blij met muurschildering

‘Wij kunnen alleen maar zwellen van trots als wij kijken naar hoe die stenen muur er nu uitziet. Het is absoluut geen woord teveel gezegd wanneer ik aangeef dat wat de studenten Hoofd Kleuterleiders (HKL),  keuzevak Tekenen, van het muurschilderingsproject 2012 hebben gemaakt, gewoonweg hartverwarmend is te noemen. Wat een talent! Een ding staat vast: het muurschilderingproject van 2011 was goed, maar dat van 2012 is beter en ik kijk nu al reikhalzend uit naar wat het muurschilderingproject 2013 zal opleveren.’ Dit zei Luciano Mentowikromo, onderdirecteur van het Albert Cameron Instituut na de overhandiging van de muurschilderij aan de school.
Ardie Setropawiro, sectievoorzitter Tekenen, kreeg  de opdracht om ook dit jaar de school een fraaier gezicht te geven. Hij koos ervoor om de witte muren van de OS Gadotjo, die ook op de school is gevestigd, te beschilderen. Van de HKL-klas meldden zeven getalenteerde meisjes zich aan. Het resultaat liet onderdirecteur Mentowikromo versteld staan.
‘In de wandelgangen wordt er nu al vol lof gesproken over de toepasselijke tekeningen aan de muur. En dat stemt natuurlijk tot tevredenheid’, zegt de onderdirecteur gewichtig. Hij betitelt Setropawiro als iemand die tradities op een positieve manier verbreekt. ‘Niet alleen ACI’ers beleven plezier aan de muurschildering, maar ook de verschillenden gasten.
Aan dit project deden zeven scholieren van het ACI mee. Het gaat om Laksmi Adjodhia, Roebi Amatngalim, Danitsia Becker, Xafira Dipodiwirjo, Stevany Martotaroeno, Cherida Tempo en Rochelle Juk Tjauw Tjin.

error: Kopiëren mag niet!