Stagnatie door zielige mentaliteit

Moedeloos wordt je als je de dagbladen leest. Iedere keer denk ik dat de zielige mentaliteit bij velen de oorzaak is dat we zijn waar we zijn. Met alle respect voor de mensen die zijn omgekomen op 8 december maar moeten we nu niet verder kijken. Er zijn veel mensen die beweren dat de huidige president de schuldige is. Dit terwijl juist zij de mogelijkheid hebben gehad om het voor eens en voor altijd te bewijzen maar dat hebben zij  nagelaten. Ik vind dat juist die mensen die daartoe zoveel jaren de kans hebben gehad, doch niets zinnigs hebben gedaan, zich moeten schamen dat er na zoveel jaren nog steeds geen duidelijkheid is gekomen.
Alle aandacht gaat uit naar het moment van het gebeuren op 8 december en dat begrijp ik wel want anders gaat ook bekend worden wie er allemaal mee te maken hebben gehad. Het onderzoek zou ook moeten aangeven waarom juist die mensen toen zijn opgepakt en hoe de machthebbers aan de namen van die personen is gekomen. Welk bewijs is er geweest omtrent hetgeen werd beweerd door de machthebbers. Op welke gronden zijn de mensen toen opgepakt. Dat mis ik allemaal in het proces en dat is heel erg vreemd.
Op grond van deze bevindingen ben ik van mening dat meneer Bouterse juist zijn nek toen heeft uitgestoken om verandering te brengen in de erbarmelijke situatie waarin wij waren beland ondanks dat we miljarden ontwikkelingshulp tegoed hadden. Wij stonden toen dagelijks in de rijen van de CIS om olie/uien/knoflook e.d. te kunnen krijgen. De schappen in de winkels waren leeg.
Er was toen al sprake van een uitzichtloze situatie maar het is makkelijk om te wijzen naar degene die tenminste zijn nek heeft uitgestoken. Het feit dat juist de “boosdoener” nu de president is geworden is voor mij, Gods werk.
Tot nu toe zie ik veel ontwikkeling en blijf daarom heel erg positief. Als het plan van de waterkant werkelijkheid wordt dan ben ik al een tevreden mens. Zovele toeristen die daar in de omgeving vertoeven zijn getuige van dat er smerige mensen rondlopen in Suriname en dat we niet het niveau hebben om het land te ontwikkelen. Hoeveel Surinamers zijn er niet die zelf dit gebied ontwijken. Het is ondanks alle “ontwikkelingshulp” niet eens gelukt om een aantrekkelijke stadscentrum te maken maar we zijn toch blij want we hebben tenminste veel om over te klagen. Als het erop aankomt dat kruipen vele van de klagers juist weg.
Als ik nu de ministers van toen vergelijk met die van nu. Onderwijs, Binnenlandse Zaken, Openbare werken, LVV en ga zo maar door. Laten we het vooral niet hebben over de voorzitter van DNA.
Nu lijkt het mij juist heel wijs te worden. Nu functioneert het geheel tenminste. Ferme besluiten worden genomen. Maar we mogen niet positief zijn want dat past niet meer bij vele Surinamers. We zitten liever aan de kantlijn anders kunnen we niet klagen he.
Dat hele Fiso-gebeuren is doorgevoerd zonder dat er eerst orde op zaken was gesteld. De organisatie is er nog niet maar we beginnen vast te betalen.
Dat hele gebeuren geeft ook al aan hoe deskundig het bestuur van het land toen was.
Ondanks alle “ontwikkelingshulp” geen extra werkgelegenheid, slecht milieu, slechte infrastructuur, geen vuilverbranding en ga zo maar door. Ik ben blij dat velen bij de verkiezing zijn ontwaakt. Degenen die er bewust voor kiezen om aan de kant te gaan staan hebben, wat mij betreft, geen recht van spreken.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!