President Guyana brengt eerste bezoek aan Suriname

De onlangs gekozen president van Guyana, Donald Ramotar, brengt vandaag een eendaags werkbezoek aan Suriname. Het is het eerste bezoek van het vorig jaar gekozen Guyanese staatshoofd aan een ander land. President Desire Bouterse zal zijn Guyanese ambtgenoot ontvangen op het kabinet van de president, alwaar de verdere bilaterale samenwerking tussen beide landen besproken zal worden. Op de agenda staat intensivering van de samenwerking op agro-gebied. Dit, tegen de achtergrond van het feit dat door president Bouterse tijdens diverse gelegenheden is aangegeven dat in zijn visie Suriname en Guyana moeten uitgroeien tot de belangrijkste voedselproducten van het Caribisch Gebied.
Ook de samenwerking op andere gebieden zoals mijnbouw, veiligheid, piraterij en andere vormen van grensoverschrijdende misdaad zullen besproken worden. Samenwerking en uitwisseling van kennis en informatie op het gebied van energie staan ook op de agenda, naast het voorstel van president Bouterse voor het opzetten van Caricom-bedrijven.
Aan het eind van de bilaterale gesprekken zullen de voorgenomen en afgesproken intensivering van de bilaterale relaties tussen beide landen in een gezamenlijke verklaring worden vastgelegd. Hierna vindt een ontmoeting plaats tussen beide staatshoofden met de (internationale) pers. President Ramotar vertrekt op zaterdag 18 februari terug naar Guyana.

error: Kopiëren mag niet!