EBS-directie trekt ontslagaanzeggingen werknemers in

Een deel van de EBS-werknemers dat ontslag was aangezegd, is inmiddels weer aan de slag. Dit zegt EBS-bondsvoorzitter Steve Geerlings aan Dagblad Suriname.  Afgelopen maandag zijn 8, uit de groep van 15, op non-actief gezette werknemers begonnen met hun werk. Vandaag start een negende met zijn werkzaamheden. De 15 werknemers ontvingen op 18 januari jongstleden een deurwaardersexploot, waarin staat dat zij bij ATM zouden worden voorgedragen voor ontslag. De zaak van Geerlings, die ook was voorgedragen voor ontslag, is nog niet afgehandeld. Maar hij mag zich vrijelijk bewegen op alle bedrijfsemplacementen van de EBS. Hij was ook voorgedragen voor ontslag vanwege ontplooide vakbondsactiviteiten.
Geerlings verwacht dat de overige 6 werknemers worden opgeroepen om volgende week normaal aan het werk te verschijnen. Geerlings is zeer content met de aandacht die deze case heeft gehad in het parlement. Hij heeft er vertrouwen in dat met de signalen vanuit het hoogste college van Staat, de kwestie naar alle tevredenheid zal worden opgelost. Hij heeft zelfs na zijn verkiezing als bondsvoorzitter in alle rust gewerkt naar een aanvaardbare oplossing. “Omdat ik de arbeidsrust wilde bewaren in het bedrijf, dat was voor mij het belangrijkste”, aldus Geerlings.

error: Kopiëren mag niet!