Verdachte moord Veira blijft ontkennen

“Sinds ik aangehouden ben, is mijn leven een nachtmerrie geworden”, zei Sergio B. tijdens zijn verhoor aan rechter Sieglien Wijnhard. Sergio wordt ervan verdacht het hoofd van de Luchtvaartdienst, John Veira, te hebben doodgeschoten op 21 april 2010 voor diens woning. “Ik heb niets te maken met de dood. Op die bewuste avond was ik bij mijn neef Winston, die jarig was”, gaf Sergio aan. De verdachte geeft toe een motorfiets te hebben aangeschaft. Hij kocht de motorfiets om het weer te verkopen. Sergio had dat geld niet en vroeg aan Eduard, die reeds eerder veroordeeld is in deze zaak, om hem een bedrag voor te schieten.
Volgens Sergio was de motorfiets een koopje. De prijs was US$ 3.000. Normaal kost zo’n motorfiets US$ 17.000. De politie heeft Sergio op twee momenten gehoord. Hij heeft geen van de twee verklaringen ondertekend. Als rede hierop gaf Sergio aan dat hij niet eens was met het opgemaakte proces-verbaal. Later bleek dat Sergio op instructie van zijn raadsman de verklaringen niet had ondertekend.
Sergio beweerde op de zitting dat hij de motorfiets zou repareren om het weer te verkopen. Na aankoop van de motorfiets bleek dat op een bepaalde snelheid de motorfiets sputterde. Sergio bracht de motorfiets naar Koemar. Via Koemar werd hij in contact gebracht met Kiwa. Volgens Sergio moesten er onderdelen worden gehaald om het probleem te verhelpen. Hij liet de motorfiets ook een spuitbeurt geven. De motorfiets werd zowel door hem als zijn broer, Ricardo, bestuurd. Op 25/26 april, na het feit, vertrok Sergio samen met Dwight H. naar Frans-Guyana. Sergio gaf te kennen dat hij naar Frans-Guyana was vertrokken, omdat zijn dochter  een operatie moest ondergaan.
Op die bewuste dag van het feit, 21 april, verklaarde Sergio de motorfiets niet te hebben gereden. Hij zou op die avond met een taxi naar het verrassingsfeest van zijn neef zijn geweest. “Ik hou er niet van om  ‘s avonds te rijden op een motorfiets. Je ziet het mooie van de fiets dan niet”, aldus Sergio.
Toen hij naar Frans-Guyana vertrok, liet hij de motorfiets voor zijn broer achter met de mededeling dat Eduard het alleen mag ophalen. Later vernam Sergio dat een soortgelijke motorfiets in een kreek was aangetroffen.
Sergio zei tegen de rechter dat hij niet naar Commewijne was geweest. Hij gaf aan dat hij daar geen familie heeft. “Wat ga ik daar halen”, merkte de verdachte op. Het slachtoffer was in Commewijne woonachtig.
Sergio verklaart dat in Frans-Guyana hij en nog zeven personen zijn aangehouden. Dit vanwege het feit dat bij een routinecontrole, een wapen in de wagen werd aangetroffen. Het achttal werd de volgende dag in vrijheid gesteld. Sergio werd in Nederland op 27 juli aangehouden. Het is bijkans 6 maanden dat Sergio in voorarrest zit.
De magistraat hoorde Richard R. als getuige. Richard is veroordeeld wegens het wegmaken van bewijs in deze zaak. Hij werd op 18 oktober 2011 gevonnist. Naast deze getuige hoorde de rechter nog een getuige L. De magistraat stelde de zaak uit. Op de volgende zitting wordt deze zaak verder behandeld. Sergio blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!