Twee jaar voor pedofiele jongeman

De 24-jarige Sylvester Amatrais, die minderjarige meisjes heeft misbruikt,  is gisteren veroordeeld. Kantonrechter Alida Johanns veroordeelde Amatrais tot 2 jaar met aftrek. De magistraat achtte het misbruik van het klein meisje J. en de 13-jarige S. bewezen. De verdachte heeft J. onzedelijk betast en met S. heeft hij seks gehad. Ten aanzien van het derde meisje N. achtte de rechter het feit niet bewezen. Dit, vanwege het feit dat het meisje verklaard had dat zij anaal is misbruikt. De bevindingen van de gynaecoloog geven  aan dat er geen afwijkingen bij N. zijn aangetroffen.
De openbare aanklager Cynthia Klein had 3 jaar tegen Sylvester geëist. Zij achtte ontucht en verkrachting bewezen.
Advocaat Nacatia San A Jong pleitte echter voor vrijspraak. De raadsvrouw betoogde dat volgens de bevindingen van de gynaecoloog het niet gebleken is dat N. en J. misbruikt zijn, zoals de kinderen hebben verklaard. Volgens de advocaat zijn zowel de verklaringen van N., als van J.  tegenstrijdig. Op grond hiervan verzocht de advocaat de rechter dan ook om de verdachte vrij te willen spreken.
Wat het 13-jarige meisje S. betreft, geeft de verdachte toe ‘slechts één keer’ seks te hebben gehad met haar. Sylvester denkt dat hij een liefdesrelatie had met S. Hij gelooft erin dat hij met haar toestemming overgegaan is tot seks. Dit wordt door S. ontkend.
De rechter legde Amatrais een straf op van 2 jaar met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!