SGT wordt voorzien van nutsvoorzieningen

Het voornemen van de scholieren van de Scholengemeenschap Tamanredjo (SGT) om een wegbarricade op te werpen aan de Oost-Westverbinding is op het laatste  moment niet uitgevoerd. Dit, dankzij de tussenkomst van de districtscommissaris (dc) van Commewijne, Ingrid Karta- Bink, en parlementariër Ronny Tamsiran, vertelt jeugdparlementariër Radjiev Ramsahai. Volgens Ramsahai heeft de dc er heel slagvaardig werk van gemaakt om de school te voorzien van de hoognodige nutsvoorzieningen. Door haar tussenkomst heeft de EBS afgelopen zaterdag de stroomvoorziening op de school in orde gemaakt.
De SGT is dit jaar van start gegaan. De school ging open, zonder dat de nutsvoorzieningen aanwezig waren. De scholieren moesten vanaf het begin van het schooljaar 2011/2012 het doen zonder water en stroom. Ook moesten de lokalen en toiletten zelf schoongemaakt worden door de leerlingen. De Imeao-leerlingen moesten het doen zonder ICT-lessen, gewoon omdat er geen computers aanwezig waren. ICT is een verplicht vak op het Imeao.
Volgens  Soedirman Soetodrono, coördinator VOS-SGT, is het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling stap voor stap bezig te zorgen voor de nodige faciliteiten. Afgelopen zaterdag is de school al voorzien van stroom. De voorzieningen voor water worden thans aangelegd en ook is het ICT-lokaal voor een deel al voorzien van computers.  Soetodrono is blij met de huidige ontwikkelingen op de school.

error: Kopiëren mag niet!