Kopers van voertuigen, wees gewaarschuwd!

Het gevoel bekruipt mij dat wij in Suriname aan de haaien zijn overgelaten!
De goede niet nagesproken! Ondergetekende heeft gemeend u  als gemeenschap te informeren over de aanschaf van zijn voertuig als “eye opener” voor degene die nu of in de toekomst een voertuig wilt aanschaffen. Let wel, ondergetekende zal zo zakelijk als mogelijk belichten wat hem allemaal is overkomen. U als lezer beoordeelt zelf en maakt bewust uw keuze waar u uw voertuig wilt aanschaffen.
Ondergetekende is vanaf 17 februari 2011 in het bezit van een Toyota Allion Bouwjaar 2004 automatic ter waarde van $ 9.500  aangeschaft bij een groot auto bedrijf (die op hun website duidelijk aangeeft een top kwaliteit aan “after sale service” aan te bieden), gelegen aan een straat waar bussen onder bomen parkeren en die bekend staat om zijn vele gastarbeiders die deze in dienst heeft op zijn serviceafdeling.
Ondergetekende had recht op 3 maanden garantie. Vanaf 18 februari 2011 heeft  ondergetekende mankementen aan dit voertuig moeten constateren. Na 1 maand werd het teveel en vroeg hij schriftelijk (per mail) naar inruil van het betreffende voertuig, hetgeen werd genegeerd. Er zijn aan het voertuig meer dan 4 keer steekassen verwisseld en het voertuig had tal van andere problemen. Het voertuig had vanaf de aankoop geen  servicebeurt gekregen. Geen nieuwe smeerolie en gearbox-olie. Alles heeft ondergetekende zelf moeten bekostigen.
De laatste keer dat ondergetekende een steekas verwisselde bij dit bedrijf was in augustus 2011
In november 2011 krijgt ondergetekende een krakend geluid aan zijn vermoedelijk toen steekassen! Hij belde naar het bedrijf  en vroeg als er steekassen verkocht worden. Het antwoord was toen ‘nee, komt u langs dan gaan wij kijken wat wij voor u kunnen doen’. Zo gezegd zo gedaan. Na analyse van een der gastarbeiders bleek dat het totaal niet om de steekassen ging, maar om de gearbox (versnellingsbak); deze is naar de knoppen.
En nu…. vanaf november 2011 tot afgelopen vrijdag 10 februari 2012 is ondergetekende in onderhandeling met dit bedrijf. Vanaf de salesman, chef technische dienst, hoofd verkoop tot de onderdirecteur van dit bedrijf is van mijn probleem op de hoogte. Eerst werd het mij beloofd dat ik een andere gearbox zou krijgen, daarna werd gezegd dat zij zouden zorgen voor de reparatie, toen waren de kosten van reparatie een probleem, en nu zegt men dat ik het helaas moet bekijken en zelfs voor de reparatie moet opdraaien. Dat noemt men in Suriname Service van hoogstaande kwaliteit. Mijn voertuig is nog geen jaar en ik ga hem straks in de garage moeten houden, want de reparatie kost ook geen 2 cent.  Surinamers, laat dit dus u niet overkomen,  koop bewust en oordeelt u nogmaals zelf wat u van het bovenstaande vindt en maak dan bewust uw keus!!!
 
J. Sweet

error: Kopiëren mag niet!