Scholieren VOS-Tamanredjo barricaderen maandag de weg

Na vijf maanden is het genoeg. Scholieren van VOS- Tamanredjo willen niet meer op een school zitten die niet op het elektriciteits- en waterleidingnet is aangesloten.  Ondanks verschillende smeekbedes aan de regering heeft niets kunnen helpen. Er is besloten om komende maandag in opstand te komen. Er wordt gedacht aan het barricaderen van de weg. Dit meldt parlementariër Ronny Tamsiran.
Het DNA-lid legt uit dat de school in oktober werd opgeleverd, zonder elektriciteit- en wateraansluiting Tijdens het NJP-voorzitterschap van Dhiradj Soekhai is er constant hierover gelobbyd. Er is toen beloofd dat dit probleem spoedig tot het verleden zou behoren. In november van het vorige jaar begonnen de leerlingen de zaak steeds vervelend te vinden. Via een jeugdparlementariër werd geprobeerd aan de bel te trekken.
Het gaat om meer dan honderd scholieren die dagelijks hun behoefte moeten doen. Door het ontbreken van elektriciteit zijn de lokalen op regenachtige dagen donker. Ook de computerlessen vinden geen voortgang.
‘Ze gaan de weg barricaderen om aandacht te vragen, want het kan niet zo zijn dat binnen een regering je wel dat gebouw opzet, maar binnen diezelfde regering het een moeilijkheid is om water en elektriciteit aan te sluiten. Dit maakt dat de studenten nu willen opkomen voor hun rechten.’

error: Kopiëren mag niet!