Meerderheid BVD-kernen tegen overloop partij naar NDP

De meerderheid van de kernen van de Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD) verzet zich tegen het overlopen van de partij naar de NDP. Waarnemend partijvoorzitter  Dharm Mungra zegt dat 303 van de 400 actieve kernen zich tegen het opgaan van de partij in de NDP hebben uitgesproken.  ‘De partijtop wil echter dat de BVD haar identiteit opgeeft en opgaat in de NDP.’  Dharm Mungra is daar niet voor te vinden en schaart zich achter het protest van de kernen. De kernen zouden hun standpunt in een petitie overhandigen aan het partijbestuur in het congres dat voor gisteren was uitgeschreven. “Partijvoorzitter Dilip Sardjoe gelastte het congres af, toen hij door had dat het grootste deel van de kernen tegen het besluit zou stemmen”, zegt Mungra. Hij zegt aan Dagblad Suriname  dat de structuren de voordelen niet zien van het opgaan van de partij in de NDP.
Mungra zegt voorts dat het hoofdbestuur het congres bewust verschoven heeft naar 11 maart. Men zou  volgens Mungra dan alle ruimte hebben om nieuwe kernen te installeren die de overstap naar de NDP  wel zouden ondersteunen. Mungra zegt ook dat dit congres ook zal worden gebruikt om hem uit het hoofdbestuur te verwijderen. ‘Maar we zullen het niet zover laten komen’, zegt de BVD waarnemend voorzitter. De 303 kernen zullen in februari een spoed algemene ledenvergadering uitschrijven, waar het standpunt zal worden bekrachtigd. Mungra zegt geloof en vertrouwen te hebben in de partij die hij  twaalf jaar lang gediend heeft. “Dat vertrouwen geef je toch niet zo maar op.” De waarnemend voorzitter zegt niets tegen de NDP te hebben. “Een eventuele samenwerking onder condities is nog altijd mogelijk. Maar de partij-identiteit opgeven gaat niet.” De BVD was vanaf juni 2008 een van de samenwerkende partners van de NDP in de Megacombinatie.
In de Megacombinatie zouden de NDP, BVD, Palu, Nieuw Suriname  en de KTPI gezamenlijk in de verkiezingen van 2010 ingaan. NDP ‘schopte’ de BVD echter nog voor de verkiezingen en wel in augustus 2009 uit de combinatie. Volgens sommige NDP’ers was de NDP-top gebelgd, omdat de BVD had gepoogd in het binnenland NDP’ers te ronselen om er kernen op te richten. Daarnaast zou de BVD ook principiële eisen hebben gesteld aan de kandidatuur van het presidentschap. De NDP had haar voorzitter Desi Bouterse naar voren geschoven als kandidaat voor het presidentschap.

error: Kopiëren mag niet!