KLM verhoogt prijzen vliegtickets

Vliegtickets van KLM en Air France naar intercontinentale bestemmingen worden met ingang van 14 februari 20 euro duurder. Voor business class-tickets geldt een prijsverhoging van 80 euro. Dat maakte KLM donderdag bekend. De wijziging is ook van toepassing op vluchten die door de partners Delta Airlines en Kenya Airways worden uitgevoerd. Harold Ramdhani, directeur/eigenaar Ram’s Tours, geeft aan dat hij op dit moment niet kan zeggen of de verhoging ook geldt voor de Mid-Atlantische route. Er is geen officieel schrijven of bekendmaking van de KLM ontvangen. Hij legt uit dat er altijd een brandstoftoeslag is geweest die afhankelijk is van de internationale prijs van aviation fuel (luchtvaartbrandstof). De luchtvaartmaatschappij baseert begin van het jaar haar prijzen op de dan geldende prijs voor internationale brandstof. Indien de prijs gedurende het jaar verhoogd werd en het niet verwerkt is in het tarief dat de luchtvaart hanteert, dan is dat de reden om de brandstoftoeslag aan te passen. Dit heeft effect op de eindvliegprijs.  Als nu de internationale prijs voor aviation fuel buiten de normale proporties is gestegen, dan gaan alle luchtvaartmaatschappijen hun tarieven moeten verhogen.
Per 14 februari gaat op Europese en intercontinentale vluchten van KLM ook de brandstoftoeslag omhoog. Voor Europese routes geldt een verhoging van 3 euro per enkele reis, zowel in economy als business class. Intercontinentale vluchten in economy class worden twaalf euro per enkele reis duurder, terwijl voor de business class een verhoging van 32 euro geldt. Een uitzondering geldt voor vluchten naar India en het Midden-Oosten, waar de brandstoftoeslag voor reizigers in economy class gelijk blijft. Voor business class-vluchten naar bestemmingen in die regio’s geldt een prijsverhoging van 20 euro. De brandstoftoeslag op KLM-vluchten binnen Europa bedraagt in de nieuwe situatie 41 euro per enkele reis. Op intercontinentale vluchten kan de toeslag oplopen tot maximaal 147 euro per enkele reis in economy class en 167 euro in business class.

error: Kopiëren mag niet!