Hoofd financiële administratie SZN geschorst

Het hoofd van de financiële administratie van het Streekziekenhuis Nickerie, de heer Lalay, is deze week geschorst vanwege duistere zaken waaraan hij zich schuldig gemaakt zou hebben.  Deze schorsing moet uiteindelijk uitmonden in een ontheffing liet voorzitter Antoine Elias van het stichtingsbestuur tegenover Dagblad Suriname doorschemeren. Hij legde er eveneens de nadruk op dat een werkgever niet zomaar zal overgaan tot het ontheffen van een werknemer. ‘Dat zou niet kunnen volgens de arbeidswetgeving.’ Hij ging niet in op nadere details. Het gaat naar zeggen van Elias om interne zaken die hij liever binnenshuis houdt. Wel geeft hij prijs dat het onderzoek tegen Lalay nog gaande is. ‘We veroordelen niemand, er hebben zich wel zaken voorgedaan die niet kloppen.’ Elias zegt verder dat er intern genoeg potentiële kandidaten zijn voor de post van hoofd van de financiële administratie.
Dagblad Suriname sprak ook met Lalay. Hij ontkende dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan duistere zaken en dat er een onderzoek tegen hem gaande is. ‘Ik weet het niet.’ Dat hij wegens een schorsing thuis zou verblijven, dit verwees hij ook naar het rijk der fabelen. Naar zijn zeggen is hij met verlof, hij heeft zijn vakantiedagen opgenomen.
Het NDP-assembleelid Rachied Doekhie doet uit de doeken dat zich in het verleden in het ziekenhuis tal van zaken hebben voltrokken die rieken naar corruptie en malversatie. ‘Ik heb het niet onder stoelen en banken gestoken, ik heb het altijd aangekaart. Dat was schering en inslag in het ziekenhuis vanaf de bode tot noem maar op maakte zich schuldig daaraan.’ Door de leiding is enkele maanden terug een onderzoek ingesteld naar de  handelingen die gepleegd zouden zijn. Dit resulteerde in de voorlopige schorsing van Lalay die moet uitmonden in een ontheffing. ‘Dus dat meneer Lalay eerst geschorst wordt en daarna ontheven, verwondert mij helemaal niet.’
Asha Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!