Forse straffen geëist voor beroving taxichauffeur

Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Nirmala Maikoe, eiste 7 jaar cel voor beroving van een taxichauffeur. Zij achtte de tenlastelegging tegen Gilliano P. (29), Mano E. (27) en Jurgen M. (28), inhoudende beroving van de taxichauffeur, wettig en overtuigend bewezen.
Op 4 juli 2011 is het drietal in een taxi gestapt met de bedoeling de chauffeur van zijn geld en voertuig te beroven. Van Irenzo N. had Gilliano een wapen gehad. Met dat wapen hebben de verdachten de taxichauffeur bedreigd en op een beestachtige manier mishandeld. Dit gebeurde in de buurt van Sunny Point.
De taxichauffeur moest op zijn buik op de grond liggen. Zijn portemonnee werd uit zijn broekzak gehaald en daarna werd hij flink mishandeld. Hierna zijn de verdachten met het voertuig van de taxichauffeur weggereden. De politie werd tijdig ingeschakeld door een omstander. Het gelukte haar om de verdachten aan te houden.  Tijdens de aanhouding werd het wapen bij Mano aangetroffen. Alle drie verdachten hebben het feit bekend. Echter ontkennen zij slagen te hebben toegebracht aan de taxichauffeur. Het OM achtte beroving, mishandeling en het in het bezit hebben van een illegaal wapen bewezen tegen het drietal. Zij eiste tegen elk der verdachten een straf van 7 jaar met aftrek. En tegen Irenzo, die het wapen aan de verdachten had verstrekt, werd een straf van 12 maanden, waarvan 7 voorwaardelijk met aftrek, geëist. Hij was op de dag van de beroving niet erbij. Het OM was de mening toegedaan dat de verdachten bewust hebben gehandeld. Indien het niet zo zou zijn, zouden zij niet gewapend de taxi instappen.
De advocaten Hedley Derby, Ellen Jordan en Guno Rijssel hebben gisteren ook gepleit voor hun cliënten. De magistraat stelde deze zaak uit naar 20 februari. Een van de advocaten, Nacatia San A Jong, zal op die dag pleiten. Irenzo werd op 2 december op vrije voeten gesteld. Het OM heeft een straf tegen Irenzo gevorderd, welke gelijk is aan de tijd die hij in voorarrest heeft doorgebracht. Hij werd aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting. Het drietal blijft nog aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!