Idos-peiling januari 2012: Woningnood en criminaliteit nog steeds grootste zorg bevolking

De woningnood en criminaliteit blijven de grootste zorgpunten van de Surinamer. Bij de Idos-peilingen van januari 2012 voeren deze twee punten de lijst aan. De respondenten vinden dat de regering deze zaken moet aanpakken. Woningnood is nummer 1 met 19,4%, criminaliteit volgt met 18,3%. Op de derde plaats van zaken die de regering snel moet aanpakken, staat de prijs van levensonderhoud (13,7%). Werkloosheid (9%) en onderwijs (8,3%) maken de top 5 vol. Infrastructuur, landbouw, recreatiemogelijkheden, hogere kinderbijslag en AOV, wateroverlast, gezondheidszorg vormen met minder dan 2% geen prioriteit voor de bevolking.
 
 
 
 
71% vindt dat Bouterse moet reshuffelen
Een grote meerderheid vindt dat president Desi Bouterse zijn kabinet moet reshuffelen. In de peilingen vindt 71% van de ondervraagden dat Bouterse moet reshuffelen; 29% vindt van niet. Er zijn 1.000 mensen steekproefsgewijs meegenomen in deze peiling.
 
 
 
 
Surinamer na de eerste week ‘skeer’
Van de Surinamers schijnt 90.3% van mening te zijn dat medelandgenoten na de eerste week van de maand door hun salaris heen zijn en daarna de buikriem strak moeten trekken om de maand door te komen. Onze landgenoten zijn snel ‘skeer’ of ‘bloot’, zoals we op z’n Surinaams ook zeggen. Minder dan 10% vindt dat dit niet waar is.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!