Hooghart blijft geïnteresseerd in voorzittersstoel NPS

Vakbondstopper Ronald Hooghart is nog steeds geïnteresseerd in de voorzittersstoel van de Nationale Partij Suriname (NPS). Binnenkort vindt binnen deze partij de hoofdbestuursverkiezing plaats. Afgelopen zondag hebben acht kandidaat-voorzitters zich gepresenteerd. Op deze dag schitterde Hooghart van afwezigheid, hoewel hij vanaf het prille begin duidelijk heeft aangegeven belangstelling te hebben voor het voorzittersschap van de partij.
Op de vraag of door hem een kandidatenlijst ingediend zal worden, gaf Hooghart geen concreet antwoord. ‘We zijn werkende aan een betere positie van de NPS.’ Indien mocht blijken dat de kandidatenlijst van Hooghart door de verkiezingscommissie wordt afgekeurd ‘middels het hanteren van allerhande foefjes’, dan zal volgens Hooghart overgestapt worden ‘naar de volgende set’.
Dat Hooghart altijd op een zijspoor is geplaatst door de NPS wekt vraagtekens bij hem op. ‘Ik weet het niet, ik heb de voorzitter van de partij helemaal niets aangedaan. Integendeel was hij mijn idool. Misschien is hij bang voor de potentie die ik heb.’ Volgens Hooghart is het een feit dat hoewel hij zich geprofileerd heeft als rasechte NPS’er, hij altijd op een zijspoor is geplaatst. Bij het kandideren voor het bemannen van diverse posten is zijn naam nooit genoemd. Hooghart zegt in 1980 één van de straatvechters te zijn geweest. In de tweede helft van 1990 en de daaropvolgende jaren heeft de vakbondstopper zich naar eigen zeggen diverse malen geprofileerd en is hij in de bres gesprongen voor de NPS.
Volgens Hooghart is hij de meest aangewezen persoon die de NPS weer kan doen floreren en terugbrengen naar de gloriejaren waar deze vele zetels in de wacht wist te slepen na verkiezingsoverwinningen. Hij vond het niet opportuun om afgelopen zondag aanwezig te zijn in Grun Dyari. ‘De realiteit is dat het huidige bestuur zaken aanhaalt die niet kloppen. En trouwens, wanneer ik aanwezig zou zijn, zou ik de show stelen daar.’ De acht personen die zich zondag hebben gepresenteerd, zijn  Ivan Fernald, Murwin Leeflang, Jerrel Pawiroredjo, Remy Pollack, Ruth Renfurm-Coutinho, Gregory Rusland, Ruth Wijdenbosch en Armand Zunder.
Asha Bhagwat

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!