CEIS ontdeed deel centrum van zwerfvuil

Het leek even op de krin kondre-actie die het ministerie van Openbare Werken (OW) de afgelopen vakantie organiseerde. Het grote verschil was dat de schooljongeren een blauw-wit werkuniform aanhadden, tijdens schooltijd de stad van zwerfvuil ontdeden en begeleid werden door een leerkracht. Het ging om het Caribbean Education Instituut Suriname, dat in verband met de “Courtesy Week” (Hoffelijkheidsweek) iets terug wilde doen voor de gemeenschap.
Birchilyne Phillips, leerkracht op de CEIS, vertelt dat er drie blokken ontdaan zijn van zwerfvuil. De leerlingen begonnen op de hoek van de Brumastraat en Johan Adolf  Pengelstraat. Daarna liepen ze naar de Dr. Sophie Redmondstraat om hun weg naar de Waaldijkstraat te vervolgen. Ze maakten voor Carline schoon en ook de Burenstraat.
Shaquille Bowen, een buitenlandse student, was heel enthousiast. Het viel hem wel op dat bij bushaltes de meest troep wordt gemaakt.  Zijn medescholier Tirzah Joyette kan ervan meepraten.
Ondanks de felle morgenzon zat de sfeer erin. De stemming in de groep was goed. Juf Phillips was kwiek.  Ze vertelt dat door deze actie de school wil tonen ook gevoel voor het land te hebben. Hun schoolterrein ziet er uiteraard puntgaaf uit.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!