Openingstijden CBB aanpassen of niet

Het DNA-lid Rabin Parmessar heeft in DNA gepleit voor aangepaste openingstijden voor het CBB.  Dit verzoek is eerder ook al gedaan aan de minister van Binnenlandse Zaken.  Men wil  dat de minister  mogelijkheden bekijkt om het CBB eventueel op de vrijdagmiddag of op de zaterdag open te stellen voor het grote publiek. Dagblad Suriname sprak hierover met enkele burgers.
Krishnadat Phalai:
“Zaterdagochtend zou goed zijn”
Krishnadat is er voorstander van dat CBB- medewerkers ook op de zaterdag hun diensten verlenen. Hij is van oordeel dat werkende mensen van maandag tot en met vrijdag zelf aan het werk zijn. Zij kunnen door de week hun zaken bij het CBB-kantoor niet doen. Als hij zaken moet doen bij het ministerie moet hij anderen vragen om dat voor hem te doen.
 
 
 
 
 
Merselien:
“Het is niet nodig”
“Naar mijn mening is het niet goed.  Het moet blijven zoals het nu in de wet is vastgesteld. De mensen werken al de hele week, dan moeten zij zaterdag weer opofferen. Het is voor mij niet nodig.”
 
 
 
 
 
 
 
Carlos:
“Zaterdag is gunstig”
“Ik vind dat men ook zaterdag diensten kan verlenen aan het publiek. Het is zo dat de meeste mensen door de week werken. Zaterdag is gunstig voor het publiek.”
 
 
 
 
 
 
 
Dhiradj:
“Prima”
“Voor de burgers is het prima. Want altijd als je naar het CBB-kantoor moet, komt er gelijk een ding in je op. En dat is dat je heel vroeg van huis moet,  anders sta je in een lange rij voordat je geholpen wordt.  Mijn mening is dat het heel goed zou zijn dat ze langere openingstijden zouden hebben. Ook zouden ze bijvoorbeeld op de vrijdag tot zes uur open mogen blijven. Hierdoor  kan je beter en sneller je papieren in orde maken.”
 
 
 
 
 
Moen:
“Recht voor één, recht voor allen”
“Recht voor één recht voor allen”, was de eerste reactie van Moen. Hij is de mening toegedaan dat indien de CBB-medewerkers langere openingstijden hebben, de andere overheidskantoren het ook moeten doen. Ook vindt hij dat parlementariërs slechts één baan moeten hebben. “Zij moeten ook van 7.00 uur tot 15.00 uur werken, want daarvoor worden zij keihard betaald.”
 
 
 
 
 
 
Asha:
“Nog een dag inlassen”
“Wij willen een extra dag erbij.  Omdat van maandag tot en met vrijdag de mensen aan het werk zijn. Hierdoor kunnen zij hun zaken niet in orde maken. Zaterdag is een extra werkdag. Voor mij zou des zaterdag juist goed uitvallen en wel van 8.00 tot 13.00 uur.”

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!