Getuige gehoord in zaak schietincident Maripaston

Kantonrechter Maitrie Kuldipsingh hoorde gisteren een getuige in het Maripaston-schietincident, waarbij een bewaker van Mozart,  Melvin E.,  verdacht wordt van doodslag subsidiair zwaar lichamelijk letsel de dood ten gevolge hebbende. De getuige was gisteren aanwezig. Hij was op de vorige zitting ook aanwezig, maar was zonder af te melden weggegaan. De rechter had daarom zijn medebrenging gelast. Hij is een ex-supervisor van een beveiligingsbedrijf. Op 23 oktober, toen dit geval zich voordeed, was hij samen met zijn collega’s ook op de plaats der onheil.
De beveiligingsmannen werden onder twee groepen verdeeld. Een groep moest zich verplaatsten naar put/mijn 1 van Maripaston en de andere groep naar put 2. De porknokkers van put 1 hadden zich verwijderd nadat hen werd gevraagd om de plaats te verlaten. De mensen van put 2 hadden echter het verzoek van de beveiligingsmannen niet opgevolgd. De getuige verklaarde dat de situatie daar erg chaotisch was.  Ze werden  met stenen en zand bekogeld. Op een bepaald moment hoorde hij een waarschuwingschot. Kort hierna hoorde hij een tweede schot. Hij liep naar de plaats en hoorde een van de andere security guards zeggen tegen de verdachte “sang ede yu  sut’ a man”. De getuige zag een persoon op de grond liggen. Hij weet niet wie de schutter is. “Op dat moment kwam slechts een ding in mijn hoofd. Ik moest mijn leven redden, mevrouw. Ik heb me dan ook teruggetrokken. Het was een gevaarlijke situatie”, zei de getuige. Volgens zijn verklaring  had het slachtoffer zich agressief opgesteld.
Op een vraag van advocaat Karel Hok A Hin antwoordde de getuige dat van alle kanten het publiek dreigende woorden uitte. Wat hij zich wel kan heugen, is dat Melvin gewapend was op dat moment. De raadsman zei aan de rechter dat hij op een volgende zitting deze getuige nader wil  horen. Hij zal aan de hand van de verklaringen die volgen, nagaan of de getuige de waarheid heeft gesproken. Op 5 maart zal de rechter een getuige en een andere beveiligingsman horen. Melvin werd vorig jaar december in vrijheid gesteld. Hij werd hierbij aangezegd om aanwezig te zijn op de volgende zitting.
In deze zaak waren eerder nog twee bewakers van Mozart aangehouden. Die zijn reeds in vrijheid gesteld. Zij worden niet verder vervolgd door het Openbaar Ministerie.
Saskia Bandhan

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!