Buitenechtelijke ruzie leidde tot zelfmoord Nickerie Laat vrouw en 3 kinderen achter

Een buitenechtelijke ruzie was er de oorzaak van dat de 29-jarige Mukesh Mahabal zich van zijn leven heeft beroofd middels ophanging afgelopen zaterdag in Nickerie. Hij zou ook gepoogd hebben zijn buitenvrouw, de 16-jarige tiener die leerling is van het lbgo, om het leven te brengen middels het doorsnijden van haar hals met een mes. Ze heeft het geval overleefd, maar ligt in kritieke toestand in de Intensive Care afdeling van het Streekziekenhuis Nickerie. Ze is niet aanspreekbaar.
Dagblad Suriname sprak met een tante van Mukesh Mahabal, Savitrie Mahabal. Zij vraagt zich af waarom Mukesh een buitenechtelijke relatie is aangegaan met de dame. ‘Als je zijn vrouw en kinderen ziet, hoe mooi ze zijn.’ Mahabal die getrouwd was, laat drie kinderen achter van respectievelijk 8, 4 en 2 jaar. Zijn tante betitelt hem als een heel rustige man die helemaal geen alcohol gebruikte en geen vrienden had. Hij was landbouwer van beroep en tijdens oogsttijd van padie bestuurde hij een combine.
Volgens de tante is het pas in het weekend duidelijk geworden voor de familie dat hij een buitenrelatie had. Zelfs zijn vrouw had dit nooit door, die twee hadden nooit ruzie. ‘Ze hadden geen problemen thuis.’ Zaterdagmorgen nog is hij als gewoonlijk uit huis vertrokken. Zijn vrouw heeft geen baan buitenshuis, ze is huisvrouw. ‘Wat gaat ze nu doen? Ze heeft drie jonge kinderen om voor te zorgen’, vraagt de tante zich ongerust af. Woensdag wordt Mukesh Mahabal aan de schoot der aarde toevertrouwd.
Dagblad Suriname sprak ook met de vader van de 16-jarige dame, die erg ontredderd is door het gebeurde. ‘Ja, wat kan ik doen, het is al gebeurd.’ Hij blijft bidden en hopen dat het weer de betere kant opgaat met zijn dochter. Volgens hem wist hij niet dat zij een buitenechtelijke relatie eropna hield met een getrouwde man. ‘Als ik het had geweten, zou ik haar hebben gewaarschuwd. Ik was bereid om haar te laten trouwen met een jongen wanneer ze dat wilde.’ De vader onthult wel dat een familielid van de man met wie ze een relatie had, bij hem was komen klagen dat ze met een getrouwde man ging.
‘Ik heb haar toen gevraagd’, sprak de vader. Maar zijn dochter heeft alles ontkend. ‘Ze heeft me gezegd dat ze geen contact heeft met die man’, zegt de vader zuchtend. Toen haar dochter zaterdagavond niet thuis kwam, begon hij zich ongerust te maken. Later deed hij aangifte van vermissing bij de politie. Totdat hij zondag door het Streekziekenhuis Nickerie werd gebeld met de mededeling dat zijn dochter in kritieke toestand is opgenomen in de Intensive Care afdeling. Haar gezondheidstoestand is hetzelfde als toen ze opgenomen werd. De vader die in totaal drie dochters en een zoon heeft, blijft bidden dat zijn dochter er weer bovenop komt.
Asha Bhagwat

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!