Bewoners Para willen regulier onderhoud lozingen

Bewoners van Para willen dat de overheid zich houdt aan het reguliere onderhoud van lozingen. Het ministerie van Openbare Werken (OW)  is onlangs gestart met  het opschonen van de Makkakreek, Saramaccakreek en de Grankreek, waardoor het overtollige water sneller kan wegstromen naar de natuurlijke lozingen.  Personen die wonen in het  gebied Rijsdijk in Para Noord klagen al jaren over wateroverlast tijdens regenseizoenen. Laurens Perreira, bewoner van Rijsdijk, zegt dat die situatie was ontstaan doordat de lozingen in de afgelopen 15 jaar niet zijn opgehaald en zijn dichtbegroeid of dichtgeslibd. Vanwege de huidige opschoningactiviteiten van OW trekt het water nu wel snel weg en zijn de klachten van de bewoners ook aanmerkelijk verminderd, zegt Perreira. Hij pleit samen met zijn ressortgenoten ervoor dat OW deze activiteit regelmatig uitvoert. Rijsdijk is een veeteelt- en landbouwproductiegebied. Wij zijn op grond daarvan niet gebaat bij een situatie van  wateroverlast. In het recente verleden hebben de bewoners enorme schade geleden vanwege pluimveesterfte en het verlies van de cassave- en bananenaanplant. De boosdoener was het overtollige water dat te lang op de terreinen bleef staan en zijn weg naar buiten niet kon vinden.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!