Powakka en omliggende dorpen in het donker

De schoolgaande jeugd van Powakka moet haar huiswerk met een kokolampu maken. Kijken naar een leuke film zit er niet bij. De dorpen Powakka, Redi Doti, Casipora en Pierrekondre zitten al langer dan twee weken in het donker. De overheid die voor brandstof zorgt, heeft het laten afweten. De dorpen kregen voor het laatst in december dieselolie om hun lichtaggregaten draaiende te houden.  Midden januari werd het al problematisch. Patrick Kensenhuis, parlementariër uit Para, zegt dat de bewoners al vaker aan de bel hebben getrokken. Tijdens de hoorzitting kwam dit punt ook ter sprake.
Minister Jim Hok kijkt verbaasd als Dagblad Suriname hem vraagt of hij kennis draagt van dit geval. ‘Nee, ik weet er niets van’, zegt Hok. Op de vraag hoe het met de distributie van brandstof naar het binnenland staat, zegt de bewindsman op Natuurlijke Hulpbronnen dat hij geen klachten heeft ontvangen. Naar zijn weten loopt dat project op wieltjes.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!