Uiterlijk vrijdag strafmaatregel Kwassie bekend

Ondervoorzitter Ronald ‘Pikieno’ Kwassie van Inter Moengo Tapoe krijgt vandaag, zoniet uiterlijk vrijdag, schriftelijk antwoord van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) over wat voor strafmaatregel hij krijgt voor zijn misdraging tegenover sportjournalist Quaraisy Nagessering. Het SVB-bestuur ontving Kwassie woensdagochtend op haar bondskantoor om gehoord te worden. Ook een 4-man sterke delegatie van het bestuur van Inter Moengo Tapoe zat erbij, inclusief clubvoorzitter Ronnie Brunswijk.
SVB-voorzitter Louis Giskus meldt aan Dagblad Suriname dat er op deze bijeenkomst feiten op tafel gelegd zijn. ‘We hebben feiten op tafel gelegd en daarover gesproken. Daarbij mocht Kwassie zich verweren. Ook het bestuur van Inter Moengo Tapoe mocht haar mening geven. Voorzitter Brunswijk sprak namens deze club’, geeft Giskus aan. Het besluit wordt eerst schriftelijk meegedeeld aan Kwassie, voordat deze wereldkundig gemaakt zal worden. De SVB-voorman wil niet vooruitlopen om een eventuele strafmaat kenbaar te maken.
Kwassie misdroeg zich ernstig tegenover sportjournalist Nagessersing op zaterdag 21 januari voor aanvang van de wedstrijd Inter Moengo Tapoe versus WBC. Daarbij werd de sportverslaggever de huid vol uitgescholden en beledigd. De sportjournalisten bundelden zich hierna en richtten een schrijven naar de SVB om sancties te treffen tegen Kwassie. Om druk bij te zetten, werden ook acties gevoerd door vrijwel alle media, door geen enkele activiteiten van de SVB te verslaan. Daar de SVB de zaak Kwassie in behandeling heeft genomen, is de actie van de sportjournalisten opgeschort.
Jaswant Gajadien

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!