Buren voorkomen woningbrand

Ondanks vele waarschuwingen van de brandweer aan ouders en verzorgers om erop toe te zien dat hun kinderen niet met lucifer of aanstekers spelen, zien wij dat dit nog steeds niet ter harte wordt genomen. Het heeft gistermiddag een haartje gescheeld of Nickerie zou nog een woningbrand erbij krijgen. Omstreeks 17.50 uur kreeg de brandweer melding binnen van een beginnende woningbrand. Op locatie aangekomen, bleek dat een matras in brand stond. Een kind van 7 jaar, dat zowel lichamelijk als geestelijk gehandicapt is, moet een aansteker in handen hebben gehad en het matras in brand hebben gestoken.
 
Het kind was alleen thuis; de moeder was even naar de winkel. Door kordaat optreden van de buren is erger voorkomen. Zij hebben de brand snel kunnen blussen. Hierdoor is de schade beperkt gebleven en is er ook niets gebeurd met het kind. Volgens de hoofdbrandmeester  Arnold Martodidjojo was de brandweer binnen drie minuten op de locatie. Volgens Martodidjojo hebben de buren een heldendaad verricht. In het weekend had het rijstdistrict de tweede brand voor dit jaar. De woningbrand ontstond doordat twee kinderen, van 3 en 5 jaar, met een aansteker speelden.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!