Bond ‘s Lands Hospitaal wil verbetering positie contractors

De bond van personeel in dienst van het ‘s Lands Hospitaal zal vicepresident Robert Ameerali aanschrijven over het probleem van de contractors. Het ziekenhuis heeft in de afgelopen jaren ruim 300 personen in dienst genomen,  die op contractbasis werken. Het bondsbestuur heeft reeds eerder de aandacht van de vp gevraagd voor de rechtspositie van deze groep. Ook voorgaande regeringen zijn voorbijgegaan aan het verzoek van de bond om de contractors in vaste dienst te nemen. Er zijn contractors die sinds 1999 in dienst zijn genomen, maar vrijwel niets hebben bereikt met betrekking tot hun status.
De bond vraagt zich af waarom er voor een andere ziekeninstelling wel een uitzondering is gemaakt, maar voor het ‘s Lands Hospitaal niet. Onlangs zijn bij het AZP contractors die er sinds 2001 werkzaam waren, in vaste dienst getreden.  Onder de contractors zijn er personen die reeds langer dan 17 jaar in dienst zijn van het ziekenhuis. Sommigen gaan met pensioen zonder dat hun rechtspositie verbeterd is. De bond, die lid is van de Moederbond, probeert  via de leiding van de vakcentrale deze zaak af te handelen, deelt ondervoorzitter Weeks aan Dagblad Suriname mee.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!