Weer actiedreiging Huize Ashiana

‘We hebben niets bereikt’, zegt voorzitter Murwin Leeflang van de bond van personeel bij Huize Ashiana over het ultimatum dat gesteld was aan Sozavo-minister Alice Amafo. De minister hield de bond een dag voor het verstrijken van het ultimatum voor dat het wensenpakket nu ligt bij Binnenlandse Zaken (Biza). De bond had de bewindsvrouwe tot gisteren 00.00 uur de gelegenheid gegeven de achterstallige overwerkgelden te betalen, het personeelstekort op te heffen en hetgeen overeengekomen was in het wensenpakket in uitvoering te brengen. De overwerkgelden betreffen de middag- en nachttoelagen die sinds oktober niet zijn gestort.  Vanmorgen om half negen  zal de algemene ledenvergadering (alv) bepalen welke acties de bond verder zal ondernemen.
De uiterst gespannen relatie tussen bond en minister noodzaakte Leeflang het gesprek met de minister afgelopen maandag vroegtijdig te verbreken. Voor Leeflang was het zinloos verder te praten met een minister, die het hart niet op de juiste plaats heeft voor het hardwerkende personeel van Huize Ashiana. Leeflang zegt dat de bond vaker aan de bel heeft getrokken betreffende zaken die verkeerd gaan in het verzorgingstehuis. Er was een situatie waar het budget van de instelling de gestegen exploitatiekosten niet kon dekken. De bewoners hadden op een gegeven moment zelfs niet te eten.  Vanwege de tamtam die de bond toen hierover maakte, nam de regering het besluit de begroting van Ashiana op te trekken. Leeflang informeerde gistermorgen de vaste commissie van Sociale Zaken, onder leiding van parlementariër Marinus Bee, over de explosieve situatie bij Huize Ashiana. De leden van de vaste commissie beloofden tijdens de begrotingsbehandeling bijzondere aandacht te schenken aan deze kwestie.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!