Vereniging Verkeersslachtoffers rouwt om zeven verkeersdoden

Ingrid Andries, voorzitter van de Vereniging van Verkeersslachtoffers in Suriname, vindt het jammer dat binnen één week, tussen 20 en 29 januari , zeven doden op de verkeersbarometer van 2012 zijn bijgeschreven. Zij is van mening dat voornamelijk het roekeloos en onmaatschappelijk rijgedrag van weggebruikers hieraan ten grondslag ligt.
“Ik was verheugd toen op 20 januari geen verkeersdoden stonden genoteerd, maar met zeven doden kunnen we echt niet in een hoerastemming zijn.” De Vereniging van Verkeersslachtoffers heeft graag dat de regering op de ‘snelwegen’, zoals de Afobakkaweg, knipperlichten plaatst om weggebruikers erop te attenderen rekening te houden met hun snelheid. Het is gebleken dat de bestuurder van het verkeersincident aan de Afobakkaweg, waarbij de laatste twee verkeersdoden zijn gevallen, hard reed. Daarnaast moeten verkeersgebruikers de hand in eigen boezem steken door bijvoorbeeld het rijden onder invloed van alcohol achterwege te laten.
Andries is blij dat de overheid een platform verkeersveiligheid met relevante stakeholders (zoals de Spoedeisende Hulp, Openbare Werken en de politie) heeft ingesteld, met als doel het dramatisch verhogen van de verkeersveiligheid. “Het is een stap in de goede richting, want alle belanghebbenden zijn nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren en in principe moest de organisatie allang in het leven zijn geroepen”, aldus Andries. Zij geeft aan dat haar ongeveer 100 leden tellende organisatie ook concrete acties zal ondernemen om de verkeersveiligheid te vergroten.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!