Ressort WEG NAAR ZEE bijt Spits af hoorzittingen

Woensdagavond heeft het ressort Weg naar Zee de spits afgebeten in de reeks van te houden hoorzittingen voor Paramaribo. De zitting werd gehouden op de OS Kuldipsinghproject en begon vanwege de regen iets over zeven uur ’s avonds. Na hun realisatieprogramma te hebben gepresenteerd, hebben de zeventien ressortraadsleden hun voornemens voor het jaar 2013 medegedeeld aan de burgerij.
Het concept ressortplan moet worden uitgebreid met de bijdrage van omwonenden van het ressort. De burgerparticipatie viel woensdagavond mee, maar was geen succes te noemen. Deze vorm van burgerlijke inspraak is wettelijk vastgesteld in de Wet Regionale Organen (WRO). De rr-leden hebben onder andere opgenomen de asfaltering van de zijstraten van de Kwattaweg alsmede de bouw van een hulppolitiepost en een brandweerkazerne tussen de Eerste en Derde Rijweg.
 
De concept ressortplannen van alle twaalf ressorten zullen worden opgestuurd naar de districtsraad van Paramaribo. Hierna zal de districtscommissaris van Paramaribo de beschikking krijgen over een goedgekeurd districtsplan met een financiële begroting. Het districtsplan zal samen met die van de andere districten worden overhandigd aan de minister van Regionale Ontwikkeling, die op zijn beurt dit verder moet afgeven aan De Nationale Assemblee (DNA). De presentatie duurde ongeveer een kwartier. Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat er weinig is gerealiseerd in het ressort Weg naar Zee. De presentatie lag in handen van ressortraadvoorzitter Hanoeman. Hij hield de aanwezigen voor dat de Edciusweg en Eduard Prachtstraat zijn geasfalteerd. Verder had hij het over de renovatie van de sluis aan de Oedraysing Varmaweg en die van de Brantimakaweg. De bermen van de Tingiholoweg moeten structureel worden onderhouden volgens de ressortraad.
 
Een bewoner van Benie’s Park 2 ziet graag dat de ontwatering van Benie’s Park 1 ter hand wordt genomen en dat de straten van Benie’s Park 2 eindelijk worden geasfalteerd. Er is ook gevraagd om de trenzen op een andere manier op te halen, teneinde afkalving van de bermen te voorkomen. Het zwerfvuilvraagstuk kwam ook bij de hoorzitting van Weg naar Zee aan de orde. Een alleenstaande moeder verzocht de ressortraadsleden om het daarheen te leiden dat de staatsbussen ook in enkele binnenwegen van de Henri Fernandesweg rijden. Drinkwater en kustverdeling waren issues van bewoners van de Brantimakaweg en omgeving.
 
Ook de voorzitter van de pas gekozen NDP-subafdeling Weg naar Zee, Joyce Birambi-Jordan, vroeg het woord en hield een verlanglijst voor aan de raadsleden. De cluster districtsraadsleden van Weg naar Zee, Welgelegen en Munderbuiten hebben ook acte de présence gegeven aan de hoorzitting. Dc Mike Nerkust heeft goede nota gemaakt van de zitting en zal binnenkort zelf gaan oriënteren aan de Brantimakaweg waar de situatie erg explosief dreigt te raken door het wassende zeewater.
 
Gisteravond werden de hoorzittingen voortgezet in het ressort Welgelegen. Verder staat op het programma ressort Centrum vanavond op de George Asinschool. Op 28 januari zullen de ressorten Munderbuiten en Flora hun hoorzitting houden op respectievelijk de OS Davisbuiten en Coleridgeschool. Alle hoorzittingen vangen aan om zeven uur ’s avonds. Latour sluit de zittingen af op 7 februari op het Stibulacomplex.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!