Grassalco schenkt kaartenscanner aan GMD

Paramaribo-Op het kantoor van de Geologische Mijnbouwkundige Dienst, GMD, vond woensdag de schenking plaats van een KIP 3100 kaartenscanner voor de uitvoering van het ABC-project. Dit project behelst de kartering van de geologie en geodiversiteit in het grensgebied van Suriname en Brazilië.
De directie van het staatsmijnbouw bedrijf NV Grassalco ondersteunt de institutionele versterking van de werkarmen van de overheid in het algemeen en die in de mijnbouwsector in het bijzonder. Voor de uitvoering van de bedrijfsactiviteiten van Grassalco zijn er overheidsinstanties, zoals GMD, waar het staatsmijnbouwbedrijf op frequente basis mee werkt en die een belangrijke rol te vervullen hebben bij de uitvoering van de bedrijfsactiviteiten.
 
Volgens Grassalco-directeur Sergio Akiemboto is het van belang voor de mijnbouwsector inzage te hebben in wat Suriname aan mineralen heeft. Hij benadrukte eveneens het belang van institutionele versterking voor de sector. In dit kader heeft Grassalco gemeend de donatie te doen van een digitale scanner, printer en kopieermachine. De machine komt goed van pas bij het digitaliseren van het huidige kaartenbestand van GMD. Bij de overdracht was naast minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen ook de ambassadeur van de Federale Republiek van Brazilië aanwezig.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!