Directeur/eigenaar India Bazaar: ‘Waar de brand is begonnen, is voor mij een raadsel’

‘Ik had dit niet verwacht in mijn leven en dat is juist gebeurd. Waar de brand is begonnen, is een raadsel voor mij. Ik heb nog niets in mijn hoofd hoe ik verder moet. Maar het leven gaat door. Woorden van de directeur/eigenaar van India Bazaar, Soenderpersad Algoe, wiens pand maandagavond in vlammen is opgegaan. India Bazaar die al tientallen jaren bestaat, was een begrip geworden  in de Nickeriaanse gemeenschap.
Geluiden doen de ronde dat men bezig zou zijn met de ontruiming van het pand. Dit is niet waar zegt Algoe die de eigenaar is. Alle voorraden, vanaf kleiding tot huishoudelijke benodigdheden en alle elektrische apparatuur, bevonden zich nog in de zaak. Algoe is een kilometer verder in dezelfde straat woonachtig. Hij zat rustig televisie te kijken toen hij door een persoon werd gebeld met de mededeling dat zijn winkel in brand stond. ‘Ik wilde het eerst niet geloven. ‘Yu law noh’ vroeg ik hem.’ Vervolgens haastte hij zich naar zijn winkel waar het bovengedeelte al in lichterlaaie stond.
Algoe heeft geen idee waar en hoe de brand begonnen is. Wel bevestigt hij dat hij een schade in de miljoenen heeft opgelopen door de brand. Zijn pand was wel tegen brand verzekerd. De twaalf werknemers die hij in dienst had, zitten voorlopig zonder een baan.
Asha Bhagwat

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!