Wereldgoal Imankarijo levert Kamel Dewaker 3 punten op

Een vrije trap vanuit eigen speelhelft, ruim 60 meter verwijderd van het doel van Caravan, werd door KD-icoon Edward Imankarijo gescoord. Doelman  Furgill Palmtak van Caravan verkeek zich op deze ‘voorzet’ van Imankarijo en taxeerde de bal fout. Dit was het absolute hoogtepunt van de wedstrijd in de SVB Eerste klasse tussen Caravan en Kamel Dewaker (KD) in het Eddy Blackmanstadion vrijdagavond. Na een 0-0 ruststand won KD met 1-0. De rode kaart in de eerste helft voor Caravan en in de tweede helft voor KD, beiden 2 keer geel, waren de andere hoogtepunten. Ook vermeldenswaard is dat de onervaren arbiter Nawien Bhoelai een slechte partij heeft geleid. Doordat hij al vroeg niet optrad tegen het ruwe spel, verloor hij later controle over de wedstrijd. In het laatste half uur verzuimde hij zeker 3 rode kaarten te tonen aan Caravan-spelers.
De Wanica-derby werd goed bezocht. Een heel jonge ploeg van KD was strijdlustig, terwijl bij Caravan er ook hard gestreden werd voor de bal. Soms te hard zelfs, wat veel gele kaarten opleverde in het eerste half uur. Een van de verdedigers van Caravan mocht na ruim 25 minuten al gaan douchen. Echte kansen waren  er niet te noteren in de eerste helft. Bij Caravan viel smaakmaker Cleon Wondel ook geblesseerd uit aan het eind van de eerste helft.
In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld. Caravan kon haar topscorer Inaldo Pansa niet in stelling brengen, waardoor het gevaar ook wegbleef. KD kreeg via vleugelspeler Quincy Pinas een paar goede kansen, maar goalie Palmtak redde steeds. Op de vrije trap van Imankarijo, op 60 meters vanuit omgeving tafelofficial, had ‘Palm’ geen antwoord. Hij was een stap uitgelopen en dat kwam hem duur te staan. Ook voor ruw spel kreeg een KD-speler zijn tweede gele kaart. In de laatste 20 minuten kwam Caravan een paar keren gevaarlijk opzetten uit vrije trappen, maar tot een doelpunt kwam ze niet.
Arbiter Bhoelai floot een zwakke partij. Hij was zenuwachtig, nam besluiten te laat, besliste verkeerd en liet heel zware overtredingen onbestraft. Dit kwam doordat hij te veel toeliet in de eerste helft, waardoor het spel steeds ruwer werd. Hierna raakte hij de kluts kwijt en kon niet meer herstellen. Vooral de speler Miquel Harderwijk moest in 5 gevallen in de laatst 25 minuten de rode kaart krijgen. Harderwijk, gefrusteerd door de arbitrale dwalingen, begon letterlijk de KD-spelers te trappen en te slaan, maar Bhoelai keek steeds door de vingers.