Donderdag 21 juni 2018

3 VSJSDesney Romeo dingt mee voor positie in bestuur

De voorzitter van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS), Desney Romeo, vertoeft momenteel in Cali, Colombia, voor het bijwonen van het AIPS Americas-congres. AIPS Americas is de overkoepelende sportjournalistenorganisatie voor de Amerika’s. Op deze 24ste meeting is ook de voorzitter van AIPS World, Gianni Merlo, aanwezig. Er nemen 70 sportjournalisten uit 20 landen hieraan deel. Colombia alleen doet mee met 27 personen.

Op dit congres worden er ook bestuursverkiezingen gehouden. De voorzitter wordt apart gekozen. De huidige voorzitter Gabriel Cazenave uit Paraguay is de enige kandidaat om terug te keren. Hij zit er al 6 jaar en mag dat nu verlengen. Voor de overige posities zijn er wel meerdere kandidaten. Suriname heeft in de persoon van Romeo ook een kandidaat.

Verder zijn er verschillende presentaties gehouden, onder andere door de voorzitter van de World Boxing Associatie (WBA), Gilberto Jesús Mendoza. Er zal ook een presentatie zijn over de CACSO-wedstrijden die in 2018 in Baranquila, Colombia, gehouden worden. Daniel Noguera die de hoofdverantwoordelijke is van de spelen, zal deze presentatie doen. Jose Marti uit Cuba zal praten over de sportjournalistiek en de uitdagingen die heden ten dage moeten worden overwonnen. Het congres staat verder in het teken van de discussies van andere belangrijke materies de sportjournalistiek rakende op het Amerikaans continent en er is ook een cultureel gedeelte ingelast voor de aanwezigen.

Meer Binnenlands Nieuws