Vredenburgstar bezorgt FC ADO pijnlijke nederlaag

1 VredenburgstarIn de finaleronde van de Eersteklasse van de Livorno Sportorganisatie (LSO) heeft Vredenburgstar een pak slaag gegeven aan FC ADO. Na een 0-0 ruststand won Vredenburgstar met 2-1. Met nog enkele minuten te spelen, scoorde Serginho Atmo het winnende doelpunt. FC ADO speelde een teleurstellende partij tegen een Vredenburgstar, die bijna een uur lang met haar 50-jarige voorzitter Zico Orie speelde.
In de eerste helft speelden beide ploegen benedenmaats. FC ADO kreeg weliswaar reeds in de eerste minuut een goede kans, toen Valentino Kiele een dieptepass ontving. Zijn inzet werd gestopt door Vredenburgstar-goalie Avinash Magnon. Hierna waren er bijna geen hoogtepunten meer in de eerste helft. In het tweede bedrijf opende Serginho Atmo de score voor Vredenburgstar. Een schot van Romario Susana kon niet onder controle gehouden worden door FC ADO-goalie Helmut Beukenhout. Atmo kopte de rebound in en Beukenhout stompte de bal weg. Maar deze bleef hangen voor het doel. Zowel de doelman als Atmo ging voor de bal en met een vliegende trap plaatste Atmo de bal in het doel (1-0). Door dit doelpunt kreeg de wedstrijd leven. Enkele minuten hierna maakte ADO gelijk. Kiele bediende Marcelo Triesie die de gelijkmaker binnenschoot (1-1).
FC ADO had het meeste balbezit in de resterende 25 minuten van de wedstrijd, maar Vredenburgstar was de ploeg die de kansen kreeg. Na een slap moment in de verdediging kwam Iwan Ave aan de bal op rechts en trok deze over de grond voor. De bal kwam na enkele scrimmages bij Atmo terecht, die deze hoog in de touwen werkte (2-1). De teleurstelling bij ADO was erg groot. Lester Headley kreeg zijn tweede gele kaart, wat rood betekende.
Na 2 wedstrijden in de finaleronde zijn de kansen nog helemaal open. Alle 4 finalisten kunnen nog kampioen worden. FC ADO, die heel erg teleurstelt in de finaleronde, moet zondag winnen van Eendracht om nog wat te kunnen halen. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur. Om 17.00 uur speelt Vredenburgstar tegen Jong Jivan Jotie. De stand ziet er momenteel als volgt uit: 1. Eendracht (5 punten); 2. Jong Jivan Jotie (4 punten); 3. Vredenburgstar (3 punten) en 4. FC ADO (2 punten).