Woensdag 23 januari 2019

Wedstrijdcommissaris Glorie (l) vertelt het Tuchtcollege hoe Flamingo-voorzitter Doneven Cohinor zich misdroeg tijdens de wedstrijd (foto: Regilio Derby)

Wedstrijdcommissaris Glorie (l) vertelt het Tuchtcollege hoe Flamingo-voorzitter Doneven Cohinor zich misdroeg tijdens de wedstrijd (foto: Regilio Derby)

De voorzitter van Flamingo, Doneven Cohinor is het afgelopen weekeinde door het Tuchtcollege van de SVB voor een jaar geschorst. Dit naar aanleiding van zijn gedrag op zondag 29 april bij de wedstrijd tussen Flamingo en Sunnypoint in het 13de SVB/Suribet Lidbondentoernooi. Wedstrijdcommissaris Glorie gaf in zijn wedstrijdrapport aan dat Cohinor zich flink had misdragen. In de 35e minuut raakte de doelman van Flamingo, semikampioen van de Lelydorp Sportbond (LSB), geblesseerd aan zijn arm, waardoor hij een tijdje op het veld lag. De wedstrijdcommissaris begaf zich richting het speelveld om de ernst van de blessure waar te nemen. Ook de voorzitter van Flamingo, die zich voor dit geval al had misdragen volgens de wedstrijdcommissaris, begaf zich richting het speelveld. Glorie verbood hem het veld te betreden, en de voorzitter reageerde heel boos hierop. Cohinor weigerde gehoor te geven aan het bevel van Glorie en duwde hem tot twee keer toe. Hierna uitte hij ook vulgaire taal richting de wedstrijdcommissaris. Joe kang rapporteer mie nanga k.. na SVB, mi ne frede”. Ook gebruikte hij meerde keren het woord: “Joe m.p.p.”.

Glorie gaf scheidsrechter Kensen de opdracht de wedstrijd af te fluiten. Het lukte de spelers van Flamingo echter om hun voorzitter toch nog tot rust te brengen, waardoor de wedstrijd die uiteindelijk na het nemen van de reglementaire strafschoppen werd gewonnen door Flamingo, wel normaal voortgang vond. Het Tuchtcollege schorste de voorzitter van Flamingo naar aanleiding van bovengenoemde verklaring voor een periode van 1 jaar. Verder krijgt de vereniging een geldboete van SRD 1.000 te voldoen binnen een periode van 14 dagen.

Ook de speler Gerrit Comvalius van Junior, die in de Lidbondenwedstrijd van 28 april tegen Real Leiding een rode kaart kreeg wordt geschorst. Deze speler krijgt een straf van twee wedstrijden onvoorwaardelijk en een geldboete van SRD 250 te voldoen binnen 14 dagen. Comvalius kreeg een rode kaart vanwege het beledigen van de scheidsrechter. Hij uitte de woorden: “je brong wang lo k.. sani’. De scheidrechter had hierdoor geen keus dan zijn rode kaart te trekken.