Zondag 16 juni 2019

De voorbereidingen in verband met de viering van 258 jaar vredestraktaat, met de Marrons zijn in volle gang. Vanaf 2010 op 10 oktober wordt de Dag der Marrons nationaal herdacht. Op 10 oktober 17 60 hebben de Marrons vrede gesloten met de koloniale heersers. Het is daarom van groot belang om op deze dag te bezinnen. Het is dit jaar precies 258 jaar geleden dat de vrede werd gesloten.

Stichting 10 oktober 1760 is doende in samenwerking met verschillende organisaties de activiteiten voor te bereiden.

De organisaties zijn onder andere de Nationale Commissie onder leiding van, Henk Herrenberg en de Commissie viering 10 oktober die onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling valt waarmee de stichting samen een bijdrage zal leveren aan de activiteiten rondom deze dag.

Met als voorzitter Leo Atomang ondergaat Stichting 10 oktober 1760 momenteel een metamorfose en heeft daarom het bestuur ook uitgebreid. Dit ter versterking en professionalisering van het werk van de stichting nationaal en internationaal.

Stichting 10 oktober 1760 houdt zich bezig aan de principes en leer momenten van helden van de Marrongemeenschap. Ze staat eveneens open voor alles dat aansluit op de bovengenoemde principes en een vernieuwend effect heeft op haar werk. Dit om het nalatenschap van alle Marronhelden te verduurzamen.