Donderdag 21 juni 2018
Enkele deelnemers van de Stong Mang contest, vlnr. Donovan Dongo, Sashwien Niermal, Wilson Balansi en Firagh Cerson (foto: Ricky Bahadoersingh)

Enkele deelnemers van de Stong Mang contest, vlnr. Donovan Dongo, Sashwien Niermal, Wilson Balansi en Firagh Cerson (foto: Ricky Bahadoersingh)

Firagh Cerson pompt 150kg bij de benchpress, die geïnitieerd werd tijdens de persconferentie, nadat de sterke mannen elke uitdaagden (foto: Ricky Bahadoersingh)

Firagh Cerson pompt 150kg bij de benchpress, die geïnitieerd werd tijdens de persconferentie, nadat de sterke mannen elke uitdaagden (foto: Ricky Bahadoersingh)

Op zondag 25 juni staat de langverwachte Strong Man competitie op het programma. Twintig atleten in verschillende gewichtsklassen zullen in drie categorieën uitmaken wie de sterkste man van Suriname is. De nieuwigheid in deze competitie is dat de atleten als een van de onderdelen dit keer een vliegtuig zullen trekken. Het gaat hier om een Antonov, welke de atleten over een afstand van 30 meter zullen trekken. De persoon die het toestel het snelst kan trekken, is de winnaar van dit onderdeel. In verband met deze activiteit hield de organisatie dinsdag een persconferentie in Connection Gym, waarbij een aantal van de atleten aanwezig waren.

Het belooft een waar spektakel te zullen worden. De 130 kg zware reus Donovan Dongo gaf aan dat de enige manier waarop hij die dag zou kunnen verliezen, is wanneer hij dood zou gaan. “Al zou mijn hand of voet kapot gaan, ik zou dan nog van deze heren winnen”, gaf Dongo aan.
De militaire krachtpatser, Wilson Balansi, sprak van een “Balansi dag”. ‘Ik hoor een heleboel atleten een heleboel dingen zeggen, maar aan het eind van de dag zal ik de winnaar zijn. Het staat zo geschreven’, zei hij.
Firagh Cerson noemde zichzelf “The Dream Cather’. “Ik ga altijd achter mijn dromen aan, en ik ben ervan overtuigd dat ik deze competitie zal winnen”, sprak hij strijdbaar.
Sashwien Niermal, die wat later kwam aanwandelen, beloofde de andere atleten een spannende en moeilijke dag te bezorgen. Hij gaf aan ervan overtuigd te zijn het vliegtuig met speelse gemak over de lijn te zullen trekken, omdat hij voelt dat hij sterk is. “Je hoeft geen nice body te hebben om sterk te zijn. Kracht kan je niet krijgen, met kracht wordt je geboren”, gaf hij aan.
De persconferentie veranderde op een gegeven moment in een mini-powerliftcompetitie toen de atleten elkaar maar bleven uitdagen. De Connection gymhouder stelde toen een geldbedrag van SRD 1000 beschikbaar voor de atleten voor een benchpress challenge van 150 kg. Wie dit gewicht de meeste keren kon pressen mocht met dit geldbedrag naar huis. Balansi en Dongo deden dit uiteindelijk 6 keer, waardoor de uitdaging in een draw eindigde. De gymhouder zette toen nog SRD 500 beschikbaar waardoor het bedrag voor de winnaar uiteindelijk op SRD 1500 kwam. Balansi zag echter af van het voorstel om verder te gaan, waardoor de SRD 1000 werd verdeeld onder de twee winnaars. Het belooft zondag in ieder geval heel spannend te worden op het vliegveld te Zorg en Hoop. Een kaart voor dit evenement kost SRD 35.

Meer Binnenlands Nieuws