Maandag 25 maart 2019

5BCA1BC8-969D-4472-95B5-8F35964DABE1Imaam Hadji Sidik Aliman Moertabat met delegatie, bracht afgelopen donderdagavond 15 maart een bezoek aan moskee AL-AZHAR aan de 12e straat te Domburg. In de hoedanigheid van Imaam tevens hoofdbestuurslid van de Vooruitstrevende Hervormings-Partij(VHP) hield hij de aanwezigen voor dat moslims ook in de actieve politiek te zien moeten zijn.
Wij moeten als moslims bewust zijn van het belang van onze politieke betrokkenheid. Als moslim moeten we beseffen dat de Islam van toepassing is op alle aspecten van het leven, politiek, sociaal en economisch. Als moslims niets van doen heeft met politiek, zou het geen betekenis meer in zich dragen. De moslims maken ook deel uit van onze samenleving, derhalve moeten zij zich ook bekommeren om de politiek.
Echter, van iedere moslim wordt verwacht dat hij de islamitische verplichting van het aansporen tot het goede en het afhouden van het kwade nakomt. Ook draagt iedere moslim de verantwoordelijkheid zijn broeders en zusters advies te geven om de normen en waarden in acht te nemen. We moeten onze normen en waarden nooit overboord gooien.
Aan het eind van zijn speech vroeg Imaam Hadji Sidik Moertabat, de moslim broeders en zusters om elkaar te ondersteunen in het goede en samen met hem te gaan strijden voor een beter Suriname. Als we passief zijn zullen anderen voor ons bepalen hoe de toekomst eruit zal zien. Verlies u de hoop niet, er komen betere tijden.